Bemutatkozik a kultúra rovat – Bernhardt Dániel

Új sorozatunkban az ELTE Online kultúra rovatának szerzői mutatkoznak be. A bemutatkozás formája tökéletesen rájuk bízott: esszé, öninterjú, listába szedett vallomás, képekkel, videókkal, linkekkel telepakolt tárca… Ami jön. Ami ők, az adott illető. Másodikként Bernhardt Dániel.

„Férfiuról szólj nékem, Múzsa, ki sokfele bolygott 

s hosszan hányódott…”

Nemrég tűnt fel, hogy az A épületben a második emeletet követően kettő plusz lépcsőfok van. Ezek az apró és lényegtelen megfigyelések fontosak számomra, most, hogy egyetemi éveim végén vagyok, most, hogy talán utoljára rohanok végig a négy emeleten – nyilván némi késéssel, hiába állítom előre az órám –, újabb jelentéssel bír ez is, valahogy minden kezd kicsit retrospektív lenni. Amióta megfigyelem ezt a kettő lépcsőfokot, amit korábban csak használtam, rendszeresen meg is botlok rajtuk, valami ilyesmi lehetek én, #Bernhardt #Dániel, aki gyakran megbotlik, de mégsem esik el. Nagyon szeretek festeni, korábban festőnek készültem, viszont sosem felvételiztem a Képzőre, jelenlegi projektem, hogy kukák mellett talált, vászonra nyomtatott képeket festek át Egon Schiele munkáiból inspirálódva.

„Az ibuprofén nem jó a veséknek.” #őmondta

Ez a Wagner-darab szerintem remek aláfestő zene a cikkhez, ami nem kifejezetten hosszú, ám annál személyesebb.

Két éve dolgozom az #ELTE #Online kultúrarovatában, rengeteget tanultam és fejlődtem ez idő alatt, minden cikk publikálását olyan izgatottan vártam, mintha az első anyagom jelenne meg, végre azzal foglalkozhattam, amit igazán szeretek. Nagyon szerencsésnek vallom magam, amiért Lili – Seres Lili Hanna, a rovatvezető – bizalmat szavazott nekem, jó volt itt, vagyis jó most itt. Szeretném kiélvezni ezt az időszakot, nem a jövőn, a záróvizsgán, a szakdolgozaton görcsölve túlélni, megélni szeretném ezt a pár hónapot.

Az ablakon kinézve a „gorenje” felirat bámul vissza rám, órákon át nézzük egymást, késő tavasszal a napsütésben az ég kékje megegyezik a felirat kékségével, persze ez csak egy reklám, levegőben lógó felirat, mivel rögzítették? Műanyag vagy fém? Éjszaka vajon világít? Sosem járok éjszaka az A épületben, de még a KK-ban sem voltam bulizni, ami lássuk be, ritkán hangzik el egy #bölcsész szájából. Egyébként szeretek fotózni, a lenti kép viszont nem sikerült jól, azért mutatom csak meg, hogy lássátok a „gorenje” feliratot ti is, ha esetleg más épületben tanulnátok.

Gorenje.

Gorenje. A szakrális perspektíva nem volt tudatos koncepció.

Kövessetek az instán: @jesuisdanielbernhardt

A kiemelt kép #interjúzós, #figyelős, szóval egy kis zene kellene még ebbe a cikkbe, Opitz Barbara helyett Metallicát linkelek #kacsacsőrhárom, a fotó Burkus Dávid munkája, amit kontár módon színtelenítettem, remélem, nem haragszik meg. #feketefehér

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]