Tinder-Tojás, Színészsimogató, Bakelit Party: 2018-ban is Színházak Éjszakája

Már csak 9 nap, és idén is élvezhetjük Budapest egyik legnépszerűbb kulturális eseménysorozatát. Igen, a Színházak Éjszakájáról van szó. Az alkalmat jövő szombaton, szeptember 22-én rendezik meg. A programok délelőtt kezdődnek és másnap egészen hajnalig tartanak, de higgyétek el nekem, szükséges lesz ennyi idő, hiszen több mint 200 érdekesebbnél érdekesebb programmal várják az érdeklőket mintegy 31 színházban. Nézzük meg egy kicsit részletesebben, mi is fog történni szeptember 22-én Budapesten!

7. alkalommal rendezik meg a Színházak Éjszakáját, egyre nagyobb és nagyobb sikerrel. A programsorozat 2018-ban is karszalaggal látogatható, amely szabad belépést biztosít 31 színház programjaira és az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézettel, valamint a KÉK – Kortárs Építészeti Központ csapatával közösen szervezett színháztörténeti sétákra. Csak egy kis ízelítőként: Vígszínház, Karinthy Színház, Dumaszínház, Operett Színház, Radnóti Miklós Színház, József Attila Színház, Erkel Színház és még sorolhatnám, de a teljes listáért inkább kattintsatok ide.

Már a címben is említett Tinder-Tojás, Színészsimogató és Bakelit Party a legkreatívabb és egyben a legizgalmasabb programoknak ígérkeznek. Ám a közel 200 esemény közül bőven akad még nem mindennapi: palacsintázás, jóga, tánctanítás és végül, de nem utolsó sorban karaoke- és pizsiparty. Kulisszajárásokon, nyílt próbákon, sőt még komplett előadásokon is részt vehetünk a Színházak Éjszakáján. A honlapon egyébként megtalálható a színházakra és időpontokra lebontott teljes programterv.

Az eseményen rengeteg olyan előadás, illetve alkalom lesz, ahol a férőhelyek száma nincs korlátozva. Vannak viszont olyanok is, ahol a résztvevők száma limitált. Így a szervezők lehetőséget biztosítanak előzetes helyfoglalásra mindazoknak, akik időben megvásárolják karszalagjukat. Ez az időszak szeptember 10-től 16-ig tart. Ennek ellenére nem kell aggódni akkor sem, ha esetleg lecsúsznál róla, hiszen a helyek csupán 50%-át engedik át a korán kelőknek. A férőhelyek másik felét fenntartják, és szeptember 22-én érkezési sorrend alapján fog történni a helyfoglalás. De ismeritek a mondást, biztosat a bizonytalanra…

2018-ban néhány újdonságot is belecsempésztek a Színházak Éjszakájába. Egy összefogásnak köszönhetően 18 órától éjfélig a GreenGo tanszfereket biztosít a résztvevőknek, amelyeket a Vígszínháznál és a Madách Imre úton találnak meg a karszalaggal rendelkezők. De mi is az a GreenGo? Budapest első elektromos autómegosztó rendszere. A Színházak Éjszakája tehát támogatja az elektromos autókat, és így környezetet is védenek, hát nem tuti?
Egy másik idei szenzáció Péterfi Bori és a Love Band, illetve a rapper Saiid által létrehozott új alkotás, amelyeket a Színházak Éjszakája inspirált:
 

A karszalagok több helyszínen, illetve online is megvásárolhatók. Jó tanácsként: vigyétek magatokkal a diákigazolványotokat a kedvezményes belépésért, és ne felejtsétek el beírni a naptárba: szeptember 22. Színházak Éjszakája!

 

Forrás: szinhazakejszakaja.hu
szinhaz.org
youtube.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]