Fesztivált szervez a Kék Ló – júliusban indul az Azure!

Július 5. és 8. között rendezik meg az első Azure Reformművészeti Találkozót Zalaháshágyon. A fesztiválozók a hazai szabadzenei és free jazz-előadók koncertjein túl rövidfilmvetítéseken és egy ujjbábopera-előadáson is részt vehetnek.

Az Azure Reformművészeti Találkozó egy, a Kék Ló csapatának szervezésében megvalósuló négynapos fesztivál. Az esemény célja, hogy kapcsolatba hozza az elsősorban Budapesten működő kulturális közeget egy hangulatos zalai tanya és a szomszédos völgy környezetével. A kísérleti művészetek, a szabadzene és a kockázatos gondolkodás hirdetésén túl a szervezők számára az alkotók és alkotások hálózatának folyamatos újraformálása a legfontosabb – ezért is nevezik reformművészeti találkozónak a fesztivált.

 

azure

 

A fellépők közt megtalálhatók a hazai szabadzene és free-jazz legfontosabb képviselői közül a tapasztaltabb zenészek (például a Szelevényi Ákos vezette Ákosh S. Trió vagy a Pop Ivan utódzenekara, a Gentry Sultan), a középgeneráció képviselői (Porteleki Áron, Ajtai Péter, Czitrom Ádám) és a fiatalabb együttesek is (Best Bad Trip, Deus Ex Quartett, Choose Cheese). Az elektronikus zenét kedvelők számára is tartogat izgalmas programokat a fesztivál: a kísérleti, ugyanakkor könnyen táncolható zenével érkező fellépők mellett (Újbála, Tirgics, ooo&Ma’aM) a Taka Tunes-féle etno-techno és a belga zenebohóc, Manu Luis zenéje is hallható lesz.

Nemcsak zenei programokkal várja az érdeklődőket az Azure; látható lesz Paizs Miklós Don Giovanni ujjbáboperája, filmvetítéseket tartanak az SzFE és a MOME rövidfilmjeiből, de levetítik a Granny Project című dokumentumfilmet is. Napközben a tanyasi életről szóló előadásokon és workshopokon lehet részt venni: Czitrom Ádám zenei, Kemenesi Judit pedig mozgásműhellyel várja a fesztiválozókat. Részt lehet venni továbbá egy közös, külön a fesztiválra kidolgozott élő szerepjátékon is, amit a szervezők által készített és mindenki számára hozzáférhető jelmezek tesznek még izgalmasabbá.

Aki járt már az UbikEklektiken vagy a Taka Tuka Fesztiválon, élevezni fogja az Azure-t is: a szervezők számára ugyanis elsődleges inspirációként ezek a fesztiválok szolgáltak. De az Azure mindenkinek izgalmas kaland lehet, aki szeretne néhány napra elvonulni a természetbe, miközben különleges zenét hallgat, kortárs rövidfilmeket néz, és egyáltalán: megtapasztalja a művészet közösségformáló erejét.

 

További infók és a fellépők teljes listája a Facebook-eseménynél olvasható.

 

 

Képek: contextus.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]