III. Kolorádó Fesztivál

A budapesti éjszakák kalandos történetei kiköltöznek négy napra az adyligeti Sztrilich Pál Cserkészparkban megrendezésre kerülő III. Kolorádó Fesztiválra. A várostól félórányira, Nagykovácsiban június 13. és 16. között lehet majd kikapcsolódni a tábortűz mellett. Mindezt rengeteg zenével, színházzal, mozgás- és képzőművészettel és mindenféle egyébbel, amit nem is érdemes részletesebben kategorizálni, mert pont az összeolvadás és a felfedezés lesz bennük az izgalmas.

Ezen a nyáron már a harmadik alkalommal vezetik be Kolorádó erdejébe a kísérletező kedvű közönséget. Idén például nagyon erősnek tűnik a zene mellett a művészeti vonal. Olyan csodálatos dolgok lesznek majd ott, mint Holy Olga aranynyulai. A projektről részletesebben itt lehet tájékozódni, illetve íme a videó:

Mélyrepülést lehet tenni az OTTHON rejtelmes viszonyaiba Dollár Papa Gyermekei vezetésével. A társulattal többnyire a Trafóban lehet találkozni, ennek az előadásnak az alapja Strindberg A pelikán című drámája, és megjárta már New Yorkot is.

Látható lesz a BajuSS, Bíborszalon és a TÁP Színház „kortárs freak show formáját öltő dadaista operája”, melyben Hitler, Sztálin és közös bajuszuk szerelmi háromszögét mutatják be.

Feminista és queer vonalon is várhatók izgalmak. A Gray Box kollektíva feminin-maszkulin performance-workshoppal vonja be a kreatív közös munkába az érdekelődőket. Valamint megtekinthető lesz a „kortárs színház, a fizikai színház és a drag showk metszéspontján egyensúlyozó” Queendom című előadás is.

Részt lehet venni Szeri Viktor fake healing performance előadásában vagy színházasat játszani Horváth János Antallal és Olasz Renátóval.

Részletesebben pedig itt lehet látni a felhozatalt.

Zenében itthonról és külföldről is várhatóak varázslatok. Előbbiből szemezgetve: különösen menő lesz az etióp származású, los angeles-i neo R&B énekesnő, Keleka, a madridi indie-garagerock csajbanda, a Hinds, a Kanadából származó „vintage-meleg” és „mézbe mártott” Tops vagy Jayda G az „endorfinos tánczenéivel”. Titkos tehetségek is átutazzák a világot, hogy bulit alkossanak: Powder vagyis Moko Shibata Tokioból hozza a hipnotikus house ritmusait Kolorádóra.

Itthonról lesznek olyan klasszikusok, mint Ujj Zsuzsi és a Csókolom vagy a Lopunk. Ha már klasszikus: találkozhatunk a Tolsztoj regényhőséről elnevezett Platonov Karatev indie rockot játszó bandával, és tovább szomorkodhatunk bágyadtan és elvágyódón Beriloom and the Doom trashy romantikájában. Ezt pedig fokozhatja a Dope Calypso a már sokkal vidámabb és kidolgozott, érett giccsbe hajló garázspunkjával.

Napsütést zenél az erdei éjszakába az eklektikus punkot játszó Duckshell, és pöröghetünk a páratlan The Qualitonsszal, vagy visszaszáguldhatunk egy fiktív, DIY nyolcvanas évekbe a Mayberian Sanskülotts dreampopjával. Végül – határozottan nem utolsósorban – megemlíteném az aktuális kedvencemet, a katedrálispunkként is körülírt Gustave Tigert.

Természetesen ez egy nagyon önkényesen, személyes preferenciák alapján kiragadott lista, így ha bárki még hezitál (de akkor is, ha már nem), érdemes a Kolorádó Fesztivál honlapján a Zenei Programok  fül alatt böngészni, ahol azonnal bele is hallgatni az előadók klipjeibe. A szerelembe esés garantált!

netalba

Képek: kolorado

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]