Elmosta az eső az Ányos Fesztivált

Kedves olvasóink! Szerdán az ELTE Lágymányosi campusa környékén komoly lehűlés alakította az időjárást, melyet erős széllökések kísértek. A hőmérséklet csupán 15 fok körül alakult. Másnap, az Ányos Fesztivál területére érkező összefüggő felhőzet kisebb, vagy inkább nagyobb mennyiségű csapadékot szállított. Az esőzés a pénteki nap folyamán is kitartott, bár néha már-már felszakadozott a felhőzet.

Az időjárás-előrejelzések hasonlóan hangzottak szeptember 20-a és 22-e között, ezért nem csoda, hogy az Ányos Fesztivál látogatottsága jóval a remélt létszámon alul maradt. A promóció során elég sok mindent megtettek a szervezők, az ELTE-s hallgatókat kedvezményes jegyekkel, sőt, a gólyákat ingyen bérlettel várták a helyszínen. De akkor hol csúszott el az Ányos Feszt? És mi valósult meg a beharangozott eseményekből?

A napközbeni programokat csütörtökön és a pénteken is törölték, melyről a résztvevőket az Ányos Fesztivál Facebook-oldalán tájékoztatták. Mindez csupán a délután folyamán került ki a közösségi oldalra. Egészen addig még mindenkiben élt a remény, hogy ellátogathat az ELTE Fröccs Akadémiájára… Csak nyugalom, még most sem kell feladni! Az előadásokat, az ígéret szerint, majd egy későbbi időpontban megtartják.

Az esti koncerteket egytől egyig, kivétel nélkül megtartották. Szerdán a Soulwave, a Kerekes Band és a Sooeri&Polek lépett színpadra. A Soulwave játszott elsőként, ugyan a tomboló tömeg nem taposta agyon egymást és a fröccsökért sem kellett órákat sorban állni, de ez nem a zenekar hibája. Ők ennek ellenére is becsületesen zenéltek, és ez igaznak bizonyult minden más fellépőre is. A kulturált szórakozás megtestesítőjeként a Sooeri&Polek, hagyományához híven, csak bizonyos kritérium mellett volt hajlandó elkezdeni a zenélést. A feltételt teljesítették, így élvezhettük a nem mindennapi művészek szintén nem mindennapi előadását. A második napon a szervezők sikeresen megoldották az eső-problémát: a Lóci Játszik, a Mary PopKids és a Bagossy Brothers Company is az Origo Partysátorban, fedett színpadon kapott helyet az OTP nagyszínpad helyett. A Mary PopKids az ELTE Ányos fesztiválján adta az utolsó őszi koncertjét, így az igazán nagy fanokat az özönvíz sem állította meg, és a most 5 éves Mosoly című számuknál tényleg boldogságban ébredtünk fel, legalábbis a szomorkás idő okozta lankadtságból. A Fesztivál utolsó napja volt a legerősebb, és a legnépszerűbb is. Hogy az időjárásnak, a hétvégének vagy a fellépőknek köszönhetően-e, azt nem tudni, de a pénteki nap messze elvitte a hátán a bulit. A Kistehén, a Wellhello és a Hiperkarma koncertezett aznap, ezek a nevek már önmagában árulkodóak. A fröccs is dupla mennyiségben fogyott, és a lángosos néni sem unatkozott aznap.

Az Ányos Fesztivál tehát nem aratott osztatlan sikert, de hát minden fesztiválnak van felfutási ideje… Egy laza koncertes esték sorozatának, néhány fröccs kíséretében viszont nem volt rossz. A hibákból mindenki tanul, így reméljük, jövőre dupla ilyen lelkesedéssel és jó idővel fogjuk végigbulizni az Ányos Fesztet, addig is kattintsatok ide a képekért!

 

A kiemelt képet a szerző készítette.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]