Ezen a héten lesz a Margó Irodalmi Fesztivál és a 88. Ünnepi Könyvhét

„Az irodalom magányos műfaj: csak mi vagyunk és a könyv, versnyi vagy ötszázoldalnyi utazások ismeretlen világokba, amelyekben teljesen elmerülhetünk. A Margó viszont közösségi műfaj, az író, a könyv és az olvasó egymásra találása rendhagyó szerzői esteken, koncerteken és felolvasásokon.” A 2011-től az Ünnepi Könyvhét alternatív programsorozataként megrendezett szépirodalmi fesztivál ezen a héten, június 7. és 11. között zajlik a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Tehát a Vörösmarty tér könyvhetes bemutatói, könyvvására és dedikálásai mellett további érdekes programok várhatóak.

Ilyen a zseblámpás irodalmi horrortúra, beszélgetés a Kéjutcáról, PHOTO/BOOK 3.0 megnyitó, zenés pszichoprózai utazás a kollektív tudattalanba és a szívlapátos közönségtalálkozó a kortárs versekre vágyó kamaszoknak. Ez csak néhány, önkényes kiemelés, az összes programot itt lehet elérni.

Néhányra regisztrálni kell, ezekről itt található bővebb információ. A honlapon lehet a programfüzetet virtuálisan böngészni és érdemes itt is követni az eseménysorozatot.

Június 8-12-ig a 88. Ünnepi Könyvhét és a 16. alkalommal a Gyermekkönyvnapok kerül megrendezésre. Az oldalon található rengeteg információ a programokról és a dedikációk időpontjairól. Budapesten is több helyszínen, országszerte pedig nagyjából 80 helyen, és ötödik alkalommal Kolozsváron is örülhetünk a magyar kortárs könyveknek.

Forrás: unnepikönyvhet.hu, margofeszt.hu

Kép: funzine.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]