Mindent tudsz a Mindenkiről?

A Mindenki című magyar rövidfilm az elmúlt időszakban rendkívül nagy népszerűségnek örvendett, ugyanis Deák Kristóf alkotása elnyerte a legjobb rövidfilmnek járó Oscar-díjat. Azonban van néhány érdekesség a filmmel kapcsolatban, amiről eddig valószínűleg nem sokan tudtak.

A filmet meglepően gyorsan, mindössze hat nap alatt forgatták le, ezzel szemben a vágást és az utómunkákat egy év alatt végezték el. A 2016-ban bemutatott Mindenki forgatókönyvének első változata már 2012-ben elkészült, amelynek első felét a rendező két angol barátjával írta meg svéd lakótársának igaz története alapján. A film egyébként a kilencvenes évek elején játszódik.

A rendező több lehetséges iskolai kórus közül választotta ki végül a filmben szereplő budapesti Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola kórusát, amely ottalvós bulit szervezett az iskolában az Oscar-gála idejére. Ennek ellenére a Mindenki udvari és iskolai jeleneteit nem az említett helyszínen, hanem a II. kerületi Szent Angéla Ferences Általános Iskolában és Gimnáziumban, illetve a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium Krisztina téri épületében vették fel.

Szintén érdekes, hogy az intézmény negyven diákja vett részt a forgatáson. A film zeneszerzője Balázs Ádám, aki édesapja, Balázs Árpád Bodzavirág című kórusművét is felhasználta, mely a zárójelenetben hangzik el.

Forrás: eduline.hu

Kép: meteorfilmstudio.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]