Magyarországon más lesz az új Star Wars címe, mint másutt

Míg németül, franciául vagy spanyolul több Jedi szerepel majd a címben, magyarul csak egy kardforgatóról van szó. A forgalmazó Forum Hungary egyelőre nem árulta el az eltérés okát.

A Star Wars nyolcadik része 2017 decemberében kerül majd a mozikba. A rész címét sorra jelentették be a forgalmazók különböző országokban. Azért várták ennyire a rajongók a más nyelvű bejelentéseket, mert az angol cím – The Last Jedi – egyszerre takar egyes és többes számot. Így nem lehet tudni, hogy a címben egy vagy több Jedire utal-e a készítő Lucasfilm, tovább növelve a rajongói teóriák körét. Die Letzten Jedi (német), Les Derniers Jedi (francia), Los Últimos Jedi (spanyol), Gli Ultimi Jedi (olasz) – így szól Európa főbb, nem angol nyelvein a Star Wars VIII. részének címe. Azok a rajongói találgatások, amelyek Luke Skywalkert, Reyt vagy éppen a vörös szín miatt Kylo Rent nevezték meg utolsó Jediként, akár mind igazak lehetnek.

Mindezek ellenére a magyar címben a Jedi egyes számban szerepel. A MNO megkereste ez ügyben a hazai forgalmazót, a Forum Hungary-t, akik válaszukban ennyit közöltek: „ennél többet sajnos nem mondhatunk erről”, illetve hivatalos közleményt sem adtak ki a kérdésben.

A Start Wars: Az utolsó Jedi 2017. december 14-én kerül a mozikba, ami a világpremiernél hamarabbi időpontot jelent.

Forrás: mno.hu
Kép: screencrush.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]