Enyedi Ildikó nagy sikernek néz elébe

Enyedi Ildikó 18 év elteltével ismét előállt egy általa rendezett filmmel, a Testről és lélekről című szerelmes történettel. A magyar játékfilm február 10-én került bemutatásra a Berlinale filmfesztiválon.

A rendező korábbi sikerekkel is büszkélkedhet, ugyanis 1989-ben elnyerte az elsőfilmesek díját Az én XX. századom című filmjével, majd további elismerésekkel gazdagodott itthon és külföldön egyaránt. Azonban a Simon mágus 1999-es bemutatója után hosszú szünet következett be munkásságában.

Az elmúlt napokban debütáló Testről és lélekről nagy sikernek örvend, eddig tíz forgalmazó cég vásárolta meg. Az alkotás bizonyos információk szerint látható lesz Franciaországban, Ausztriában, Olaszországban, a Benelux államokban, Svájcban, Görögországban, Izraelben, Törökországban, illetve Brazíliában és több balkáni országban is.

A Testről és lélekről egy igazán különös szerelmes történet, amelyben megjelenik szenvedés, magány, vágy, elkeseredettség. Enyedi Ildikó a következőt nyilatkozta róla: „Itt most végignézhetünk két embert, akik nagyon bénáznak, nevetünk rajtuk, nevetünk velük, megértjük őket, meg egy kicsit drukkolunk, és ez talán segít abban, hogy a saját bénaságunkat is egy kicsit jobban elfogadjuk.”.

Forrás: mno.hu444.huindex.hu

Kép: filmtekercs.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]