Megszületett a döntés: a Testről és lélekről indul az Oscar-díjért

Enyedi Ildikó sikereket halmozó filmje, a Testről és lélekről most ismét bizonyíthat: a legjobb idegen nyelvű filmért járó Oscar-díjért indul. Az Arany Medve-díjas filmet mintegy húsz alkotásból jelölte ki az Oscar-díjra nevező bizottság szeptember 5-i ülésén, ezzel esélyt adva arra, hogy újabb díjjal gazdagodjon a rendező.

Enyedi Ildikó 18 év elteltével állt elő ismét nagyjátékfilmmel, nem hiába, hiszen a Testről és lélekről nemcsak a Berlinale fődíját, az Arany Medvét nyerte el februárban, hanem a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségének (FIPRESCI) díját, az Ökumenikus zsűri díját, valamint a  Berliner Morgenpost című lap olvasói zsűrijének díját is. Ezúttal pedig az Oscar-díjért verseng.

enyedi-ildiko-berlinale-2017-1024x576

Az idegen nyelvű film kategóriában minden ország indulhat, olyan filmmel, amelyet 2016. október 1. és 2017. szeptember 30. között mutattak be a hazai mozikban. A továbbiakról az Amerikai Filmakadémia képviselői döntenek, akik kiválasztják az öt legkiválóbb játékfilmet, amelyek végül részt vehetnek a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjért való küzdelemben.

A jelöltek listája 2018. január 28-án kerül nyilvánosságra, a jövőre 90. alkalommal átadandó Oscar-díjakat pedig március 4-én Los Angelesben nyújtják át a nyerteseknek.

Ha még nem láttátok, a filmet a művészmozik vetítésén kívül meg tudjátok nézni a Budapest Rooftop Cinema szeptember 12-ei alkalmán is!

Forrás: port.hu444.hu

Kiemelt kép: est.hu

Kép: 24.hu

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]