A Toldi kézirata és beiratkozási akció az OSZK-ban

Az Országos Széchényi Könyvtár most pénteken több dologgal is kedveskedik a látogatóknak, például beiratkozási kedvezménnykedvezménnyel és ingyenes előadásokkal, de a Toldi eredeti kéziratát is megtekinthetjük ezen a napon.

Az idén 215 éves intézményben pénteken jelentik be az Arany János-emlékév programsorozatát, hiszen a nemzeti könyvtár őrzi többek között az alkotó Toldi című elbeszélő költeményének eredeti kéziratát, amelyet az érdeklődők pénteken megtekinthetnek.

plaka_2017_01_16_

A magyar kultúra napjához kapcsolódva 2017. január 20-án, az Arany János-emlékév 2017 nyitányaként egy napra az OSZK kiállítja egyik féltve őrzött kincsét, Arany János Toldi című elbeszélő költeményének kéziratát. A kézirat történetéről dr. Rózsafalvi Zsuzsanna irodalomtörténész, a Kézirattár munkatársa a nap során több alkalommal nyilvános előadást tart.

A Toldi-kézirat az 516-os szobában tekinthető meg 12 és 18 óra között. Rózsafalvi Zsuzsanna előadásainak időpontjai:

  • 14.00,
  • 15.00,
  • 16.00,
  • 17.00.

A kollégák vezetésével tartott séták során betekintést nyerhetnek az érdeklődők az idén 215 éves, mintegy nyolcmillió könyvtári egységet számláló gyűjtemény történetébe, a séták 14.30-tól és 16.30-tól indulnak a Főbejárattól.

15 órakor kezdődik A magyar hangosfilm plakátjai 1931–1944 című könyv bemutatója.

A főbejáratnál található könyvesboltban egyes kiadványokat kedvezményesen lehet megvásárolni, így például a Himnusz bőrbe kötött nemesmásolatát, amely 4600 Ft-ért, illetve az Irodalmi magazin Kölcsey Ferenc tematikus számát, amely 1590 Ft-ért vásárolható meg.

A beiratkozás akció keretében csak ezen a napon 50%-os kedvezményben részesül az éves könyvtárhasználati díjból minden leendő olvasó. A könyvtár olvasótermei ezen a napon díjmentes napijeggyel is, kiállításai pedig díjmentes belépővel látogathatók.

Beiratkozni és kiállítási belépőt váltani 19 óráig lehet.

A Magyar Elektronikus Könyvtár is készült az eseményre: az évfordulóra immár negyvenötre emelkedett Széchényi István műveinek száma a MEK-ben.

A Facebook-esemény itt található.

Forrás: MTI, OSZK

Kiemelt kép: magyartermekonline.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]