Jelentkezz kreditért popkultúra kutatónak!

Ebben a félévben is folytatódik az ELTE Bölcsészettudományi Karának kutatócsoportja, ami a Kádár-korszak populáris zenéjét tanulmányozza. A munkacsoport vizsgálata a szocialista Magyarország populáris zenei kultúrájának feltárására irányul. Megéri jelentkezni, mert sok érdekes dologgal ismerkedhettek meg és a legjobbak még publikációs lehetőséghez is juthatnak.

popcoolA vizsgálódás fókuszában a Kádár-korszak zenei életének szabályozási és technológiai aspektusai állnak, amiket dokumentumelemzésekkel és interjúkkal tárnak fel. Mindezek mellett a kutatás egyik tagja gitárt is épít, így rekonstruálva a korszak technológiai lehetőségeit. A projekt célja, hogy audiovizuálisan rögzítsék a szcéna tagjaival készített interjúkat, kisfilmeket készítsenek és tanulmányokat közöljenek.

A kutatócsoport olyan hallgatók jelentkezését várja, akiket érdekel ez a korszak és szívesen végeznek önállóan empirikus kutatást. Filmes szakokon tanulókra különösen szükség van! A kurzus kiváló lehetőség innovatív kutatásban való tapasztalatszerzésre és tanulásra.

Hogyha valaki január végéig elő tud állni egy klassz kutatási tervvel, akkor jelentkezhet az MTA Zenetudományi Intézet nemzetközi konferenciájára is, ami májusban lesz Budapesten. Ha esetleg visszatart az angol nyelv, akkor sem kell aggódnod: Bartha Judit idén olyan kurzust is vezet, amelyen a hallgatók angol nyelvű tanulmányok írására és prezentációk tartására készülhetnek fel.

A kutatócsoport vezetője Hammer Ferenc, ELTE BTK Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszék vezetője. Érdeklődni az alábbi e-mail címen lehet: saraberta.wagner@gmail.com

A kurzus hamarosan megjelenik a Neptunban is, de az óra felvétele nem szükséges a kutatásban való részvételhez!

 

A kép forrása: wallpapercave, Plakát: Wagner Sára

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]