Meghalt Gábor ZsaZsa

A magyar származású amerikai színésznő Gábor Zsa Zsa (Zsa Zsa Gábor) 99 évet élt. A második világháború alatt emigrált az Egyesült Államokba, ahol több filmszerepet is kapott. Hírnevét azonban nem annyira szerepei, hanem igazi celeb életvitele adta, élete során 9-szer házasodott, és szellemes mondásait számos helyen megörökítették.

“I’m a marvellous house keeper. Everytime I leave a man I keep his house” áll a BBC által közzétett Gábor ZsaZsa mondásgyűjtemény élén, és ez az egy mondat talán össze is foglalja egész életét. A magyar származású színésznő 1952-ben mutatkozott be a széles vásznon az Öröm ránézni című filmben. Karrierje során több mint 70 filmszerepet kapott, de hírnevét inkább kissé csapongó életvitele öregbítette.

A színésznő ugyanis 9-szer házasodott, először 1937-ben Burhan Belge felesége lett, de 1941-ben elvált a török diplomatától. Következő férje a világhírű szállodalánc megalapítója Conrad Hilton volt, de ez a kapcsolat sem volt hosszú életű, 1947-ben el is váltak. George Sandersszel 1949 és 1954 között voltak házasok, míg Herbert Hurnerrel 1962 és 1966 között. Ezt rövid, egy éves házasság követte, az olajmágnás Joshua Cosdennel. Második egy éves házasságát a Barbie baba kitalálójával, Jack Ryannel kötötte 1975-ben, majd 1976-ban éppen a válóperes ügyvédje vette el; Michael O’Haratól 1983-ban vált el. Nyolcadik házassága kissé vitatott körülmények között köttetett 1983-ban, Felipe de Albahoz, ám mivel még nem véglegesítették a folyamatban lévő válóperét a házasságot érvénytelenítették. Leghosszabban tartó, 30 éves házasságát Frederic Prinz von Anhalttal kötötte 1986-ban. Férje 30 éves boldog együttlét után személyesen, könnyekkel küszködve jelentette be halálát.

A hollywoodi legendát több közösségi oldalon is búcsúztatták kollégái, tisztelői. Gábor ZsaZsa 2017. február 6-án töltötte volna be 100. életévét.

Forrás: BBC

Kép: Wikimedia Commons

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]