Tűzszertartás Pátkai Rozinával

2016. november 18-án élőben hangzanak fel Pátkai Rozina dalai a Városi Jógi Tűzszertartásán a Budakeszi Vadaspark melletti Szilfa tisztáson.

Egy csodálatos estére várnak minden érdeklődőt a Városi Jógi alapítói, Janits-Szabó Virág és férje Magunam. A tűzszertartás egyszerre ünnep, szertartás és találkozás a szabadsággal.
November 18-án, pénteken este fél 8-tól a Női bölcsesség átadás 10. évfordulója alkalmából tart tűzszertartást a Városi Jógi a Budakeszi Vadaspark melletti Szilfa tisztáson.
A tüzet férfi jógik rakják Magunam vezetésével, a felajánlást jóginik és gyerekek készítik Virág segítségével. S közben, mintegy a Buddhák gyönyörű ajándékaként, élőben szólalnak meg Pátkai Rozina dalai.
A tűz örök szimbólum: lelkesedés, elkötelezettség, szerelem, zabolátlanság. Olyan értékeket jelenít meg lelkünkben, amelyek elengedhetetlenek a szabadságot keresők számára. Amikor a tüzet szertartásosan, tudatosan rakjuk meg és gyújtjuk meg, a lángok megvilágítják tudatunkat. A tűzszertartáson férfiak, nők és gyerekek fordulnak a szívben rejlő igazság felé, vallástól és dogmáktól mentesen, mindenki számára befogadhatóan.
Hozd magaddal bárkit, akit szeretsz, és készülj egy csillagos-árnyas őszi jógi ünnepre. A Városi Jógi és a Buddhák mindenképpen ott lesznek.

Janits-Szabó Virág és férje Magunam két modern magyar, Budapesten, családban élő, nem kettős szemléletű megvilágosodás tanító, akiknek rengeteg tapasztalatuk van a családban gyakorlásról, a hétköznapok és a szellemi gyakorlatok egyensúlyáról. Virág és Magunam a Városi Jógi megalkotói. A Városi Jógi létmódban közérthető, vallástól és dogmáktól mentes gyakorlataik és szemléletmódjuk találkozik a régen élt jógik nemes hagyományával. Azért hívták életre ezt a létmódot, hogy minden önmagára kíváncsi ember felvállalhassa és megélhesse saját szabad természetét itt és most. A városi jógik az igazságot, a megvilágosodást, a szabadságot önmagukban kutatják, fontos belső kérdésekre keresik a választ. Nem a lemondást, az elvonultságot, vagy a dogmákat választják, sokkal inkább a mindennapokban élik meg szellemi útkeresésüket. Virág és Magunam útmutatásai mindig a megvilágosodásra mutatnak, mindeközben nem kritizálják, hanem gyakorlásra használják a mai nyugati életmódot. Azt vallják, hogy minden pillanat alkalmas a megszabadulásra, és a legfontosabb, hogy észrevegyük az „itt és most”-ban rejlő lehetőséget. Együtt és külön is dolgoznak, olyan módszerekkel, mint a Női Bölcsesség átadás vagy a Dradag: a félelem nélküli férfi útja, de nevükhöz kötődnek a városi elvonulások, a szakrális főzések és életmandala tanítások is.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]