Képregény formájában elevenedett meg öt magyar vers

A tüdőgyulladás világnapjának alkalmából, mely november 12-én van, a Nyugdíjasok Országos Szövetsége (NYOSZ) egy nem mindennapi kampányt kezdeményezett. Ennek keretein belül hazánk öt híres költőjének versét illusztrálták képregényként.

A választás olyan szerzőkre esett, akik maguk is tüdőgyulladásban haltak meg, s az ő verseiket vizualizálták. Az öt költeményből négyhez már el is készült a tervezett képregény: Csokonai Vitéz Mihály A Reményhez, Berzsenyi Dániel Az első szerelem, Kölcsey Ferenc Huszt, valamint Arany János A walesi bárdok című alkotásához. Ady Endre Harc a Nagyúrral című költeményének illusztrációja azonban még folyamatban van.

A NYOSZ olyan neves képregényrajzolókat, illetve illusztrátorokat kért fel a kampány megvalósításához, mint Csordás Dániel, Lakatos István, Terék Anna, Tondora Judit és a Pixoloid Studios.

A kezdeményezés célja az, hogy felhívja a figyelmet az új lehetőségek, ötletek keresésének és a kísérletezésnek a fontosságára, hiszen maguk a költők is ezt tették volna, ha a tüdőgyulladás nem viszi el őket.

csokonai_remenyhez_final04

Forrás: hvg.hu

Kép: eletbenmaradnanak.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]