Salvador Dalínak lenne egy lánya?

Az eddig nem ismert Pilar Abel most a figyelem középpontjába került, ugyanis azt állítja, hogy ő Salvador Dalí titkos szerelmi kapcsolatából született gyermeke. Pilar célja az, hogy a bíróság kimondja: valóban ő a híres festő lánya.

Salvador Dalínak tudomásunk szerint nem született gyermeke, azonban nemrég a 60 éves Pilar Abel bírósági keresetet nyújtott be annak érdekében, hogy bebizonyítsa rokoni kapcsolatát a szürrealista művésszel. A kérdés eldöntéséhez egy tanú is rendelkezésre áll a bíróság számára, aki igazolni tudja, hogy Pilar édesanyjának szerelmi viszonya volt Dalíval. Állításuk szerint a festő és titkos szerelme az ötvenes évek közepén ismerkedett meg, amikor az asszony háztartási alkalmazottként dolgozott Cadaquésben Dalí barátainál.

Ahhoz, hogy beigazolódjon Pilar Abel benyújtott keresetének jogossága, bizonyítékra van szükség. A madridi bíróság szerdán engedélyezte a mintavételt az elhunyt művész halotti maszkjáról egy apasági teszt elvégzéséhez. Ha az állítás bebizonyosodik, akkor Pilar jelentős értékű örökségre tehet szert.

Forrás: mult-kor.hulibrarius.hu

Kép: pinterest.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]