Ösztöndíjas mentorprogram a nemek közti egyenlőségért

Foglalkoztatnak olyan problémák, mint a nőkhöz és a férfiakhoz kapcsolódó korlátozó nemi szerepek, a nők és férfiak jövedelme közötti indokolatlan különbség, vagy a nők elleni erőszak gyakori előfordulása? Egyetértesz-e azzal, hogy a nők jogai mint emberi jogok a köztudatban és a politikában jobban előtérbe kerüljenek? Ha szeretnéd megfogalmazni véleményedet hasonló témákról, és hangodat, arcodat adnád egy fiataloknak szóló, közösségi médiakezdeményezéshez a nemek egyenlőségével kapcsolatban, akkor pályázz a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség „Értünk!” felhívására!

Jelentkezz a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség ösztöndíjas mentorprogramjába, ha

  • 18-25 év közötti nő vagy,
  • szakértők segítségével szeretnél minél több területen megismerkedni a nők és férfiak közti egyenlőség témájával, hasonló érdeklődésű fiatalokkal együttműködve.

Olyan nők jelentkezését is várják, akik nemzetiségi vagy etnikai hovatartozásuk, szexuális orientációjuk, fogyatékosságuk, származásuk, vallásuk vagy egyéb ok miatt többszörös diszkriminációval szembesülnek a mindennapokban.

4_ERTUNK_FEKVO

A pályázatot elektronikus formában a szövetség honlapján lehet benyújtani. A pályázat beérkezésének határideje: 2016. 11. 20. éjfél.

A pályázati anyag tartalma:

  • 1000 karakteres írás, melyben bemutatod, hogy miért szeretnél részt venni a mentorprogramban, és hogyan tervezed hasznosítani a megszerzett tudást.
  • Bármilyen formátumban (videó, fotó, szöveg, montázs) annak a bemutatása, hogy a fiatal generációkat milyen területeken és hogyan érintik a nemek közötti egyenlőtlenségek.

A nyertesek kiválasztása:

Zsűri segítségével négy lányt választ ki a szövetség, akik 2017. január és április között mentori programban részesülnek, és havi bruttó 30.000 forintos támogatást kapnak. A támogatott időszakban a nyertesek videóblogban jelenítik meg véleményüket, egyéni tapasztalataikat a nemek közötti egyenlőtlenségekről, az őket leginkább érdeklő idevágó témákkal és aktuális hírekkel kapcsolatban. A felkészítésre és a mentori találkozókra Budapesten kerül sor, útiköltség-térítésre sajnos nincs lehetőség.

A legjobb pályázatokat a sajtóban bemutatják.

A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség – az Európai Női Lobbi tagja – huszonkét civil szervezetet tömörít, és a nők és a férfiak közötti társadalmi egyenlőség megvalósulásáért dolgozik. Munkájukról a www.noierdek.hu oldalon és a Facebookon tájékozódhatsz.

Kiemelt kép: hercampus.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]