Mától csak szabadon

A VOLT és a Balaton Sound már felvonultatta a nyarat beharangozó előadókat, azonban amíg rákészülünk a Szigetre, Művészetek Völgyére és a többi nagyszerű hazai zenei- és kulturális fesztiválra, a Velencei-tó mellett július 12-től indul Magyarország legnagyobb egyetemi szervezésű fesztiválja, az EFOTT.

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) immáron zsinórban másodszor kerül megrendezésre Velencén. A Debreceni Egyetem és a Testnevelési Egyetem szervezésében idén a strandon, koncerteken, gasztro- és civil téren, strandfocin, kertmozin kívül több, mint 100 magyar fellépő szerepel a programlistán.

A klasszik magyar fellépők mellett (például Irie Maffia, Brains, Péterfy Bori és a Love Band, 30Y, Kaukázus, Kiscsillag) több elekronikus zenében utazó fellépő is lesz a line up-on, és a külföldi headline-erek között olyan nevek szerepelnek, mint Rudimental (GB), Pendulum Dj set & Verse (AUS), Borgeous (USA), Headhunterz (NED) vagy Firebeatz (NED).

A zenei programokon kívül természetesen – ha már a Testnevelési Egyetem az egyik főszervező – a sportprogramok is nagy szerepet fognak játszani. Több MEFOB-ot is a fesztivál ideje alatt fognak lebonyolítani, úgy mint a strandkézilabdát és a rögbit, illetve az EFOTT is készül külön háziversenyekkel (BeStrong Kondipark – EFOTT bajnokság, EFOTT Strandröplabda bajnokság, Rauch Víziröplabda bajnokság, Kajak-Kenu – Sárkányhajó bajnokság, EFOTT Beerpong bajnokság), illetve megrendezésre kerül a Magyar Röplabda Szövetség Meghívásos Röplabda bajnoksága is.

 

 

“Úgy szervezzük, hogy az EFOTT felérjen akár egy nyaralással is! Napközben a strandolás és a vízisportok mellett több tucatnyi aktivitást lehet kipróbálni, aztán délután becsatlakoznak a különböző kultúrprogramok, este pedig több zenei helyszínen egymásnak adják át a közönségkedvenc zenekarok a stafétabotot“– nyilatkozta Maszlavér Gábor fesztiváligazgató.

Az idei EFOTT himnuszának felelősei Margaret Island, JumoDaddy és Felcser Máté voltak

A “lábjegyzetben” szereplő programok között pedig olyasmiket találhatunk, mint:

Lidl FesztMarket
– FesztMarket nyitvatartás: 09:00-24:00
– HR aktivitás: 12:00-20:00
– Poolball: 13:00-19:00
– Főzőshow Széll Tamással és Mautner Zsófival: 14:00-15:00
– Smoothie kóstoló: 13:00-14:00
– Szerencsekerék: minden óra első 10 percében, 12:00-19:00
DIÁKHITEL pihenősarok
A DIÁKHITEL jóvoltából az EFOTT-on minden nap 15-17 óra között várunk Titeket egy interaktív beszélgetésre, ahol felteheted kérdéseidet az együtteseknek!
Házigazda: Rekop György
– Július 13. / Headbengs
– Július 14. / Animal Cannibals
– Július 15. / Babel
– Július 16. / Ganxsta Zolee és a Kartel
Egy biztos, hogy aki idén ellátogat a tóparti fesztiválra, minden téren találhat magának a kikapcsolódásra lehetőséget – csupán egy szabályt kell betartanunk… CSAK SZABADON!
Forrás: zene. hu, efott.hu
[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]