Teljessé vált a Sziget idei felhozatala

Igen, végre nyilvánosságra hozták a 2016-os Sziget fesztivál teljes, hivatalos programkínálatát. Az események több, mint harminc helyszínen fognak zajlani, így minden látogató megtalálhatja a számára legszimpatikusabb elfoglaltságot a koncertek előtt ráhangolódásként vagy utánuk levezetésképp.

Ahogy egy előző cikkünkben is írtuk, idén augusztus 10-17. között szervezik meg az Óbudai-sziget legnagyobb fesztiválját. A fellépők eddigi listája több fellépővel is bővült

Az összes fesztivál közül a Sziget örvend a legnagyobb népszerűségnek mind a magyar, mind a külföldi látogatók körében. Joggal, mivel évek óta olyan neveket hoztak el hazánkba, melyekről sokan csak álmodozni mertünk. Idén például az ausztrál dalszerző-énekesnőt, Sia Kate Isobelle Furler-t először láthatja élőben magyar környezetben a közönség. A fellépők között lesz érkezik a tehetséges amerikai rapper-dalszerző-producer, Travis Scott, valamint egy mexikói fellépő, a rap-metál egyik híres képviselő formációja Molotov, amely tavaly volt 20 éves.

sziget_1

A Sziget 2016 térképe  (forrás: sziget.hu)

 

Emellett látni fogjuk a tavaly megjelent Drones albummal és egy izgalmas életművel visszatérő Muse-t, egy látványos előadással készül David Guetta. A Nagyszínpad kívánságlistáján ugyan az Arctic Monkeys áll, azonban helyettük a The Last Shadow Puppets fogja tiszteletét tenni nálunk. A BBC Sound of 2015listáján a Years & Years nevű londoni elektropop trió volt a befutó és mellettük Bullet For My Valentine, Jess Glynne, és Datsik koncertjét is végigbulizhatjuk.

A fesztivál különlegességei közé tartoznak a nem zenei programok is, például az Art of Freedom pályázat, melynek utolsó körös képviselői lett a Lámafarm, a Gombák, a Heart of Freedom, a Varázsmező, vagy a Kötött fröccskert.

Ezen kívül a kihívások szerelmesei részt vehetnek a MISSION:SZITIZEN játékban is, ahol a lényeg, hogy a három feladatcsoport (Freedom, Heroes, Artists, Olimpics, Fanatics, Together, Best of 2015, Impossible, Venues, Secret) egyikét lehetőleg teljes mértékben teljesíteni kell, így lehet Sziget pontokhoz jutni. Ahhoz, hogy indulhassatok a játékban, csupán egy négy fős csapatot kell összehozni. A fix ajándékok között szerepel például 10 Sziget-pont megszerzése után egy belépő a Szitizen Opening Party-ra, 20 pont felett az első 500 csapat sört kaphat, míg az 50 pontot bezsebelő csapatok tagjai (első 250) egyedi Szitizenes pólót tudhat magáénak!

kotottfroccskert_2

Többek között a Kötött fröccskerttel is találkozhattok az Art of Freedom keretein belül  (forrás: sziget.hu)

A Sziget prograjaival pedig ABC szerinti bontásban az alábbi helyszíneken találkozhattok:

1.) Zenei programok

Asus Snowattack Színpad
Blues Pub
Budapest Park Tribute Stage
Tábortűz
Fidelio Klasszikus, Opera és Jazz Színpad
Colosseum
Európa Színpad
Lightstage Színpad
Nagyszínpad
OTP BANK A38 Színpad
Petőfi Rádió – Telekom VOLT Fesztivál Színpad
Telekom Aréna
Világzenei Színpad
2.) Szórakozás, művészet
#SzigetMozi/TEDxBudapest Klub Sátor
Ability Park
Afro-Latin-Reggae Village
ArtZone
Asus Snowattack Színpad
Before I Die
Blues Pub
Budapest Park Tribute Stage
Tábortűz
Sakk sátor
Cirque du Sziget
Civil sziget
Fidelio Klasszikus, Opera és Jazz Színpad
Colosseum
Házasságkötő Sátor
Színház- és Táncsátor
Liget Légyott
Dreher Tank Söröző
Európa Színpad
GameLandHub
Nagy Utcaszínház
Hungarikum falu
Ji Csing Labirintus
Jack Daniel’s Experience
Lightstage Színpad
Luminárium
Magic Mirror
Nagyszínpad
Múzeumi Negyed
OTP BANK A38 Színpad
Petőfi Rádió – Telekom VOLT Fesztivál Színpad
Unicum Romkocsma negyed
Sport TV Sport Zone
Sunrise Beach – Strandsportok
Sziget Beach – Cökxpon Chill Garden
Városközpont
Telekom Aréna
Vándor Vurstli
Világzenei Színpad
forrás: sziget.hu
[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]