Fesztivál ajánló 2016 nyarára

Összegyűjtöttük nektek a négy legnagyobb és leginkább népszerűségnek örvendő fesztivált, amit kis hazánk rendez. A négy rendezvény fellépői között olyan nevekkel is találkozhatunk, mint Afrojack, DVBBS, . Cikkünkben időrendi sorrendben mutatjuk be nektek, kikkel/mikkel kedveskednek nekünk az adott fesztivál szervezői.

VOLT (2016. június 28-júlis 2.)

Idén is széles és változatos programkínálattal érkezik a VOLT fesztivál. A június végén kezdődő rendezvényen magyar részről képviseltetni fogja magát többek között a 30Y, Paddy And The Rats, Majka & Curtis, az Intim Torna Illegál, Irie Maffia és a Csík Zenekar. 

A külföldi fellépők listája pedig a következőképpen alakul – a nyitónapon (június 28.) a Telekom Nagyszínpadon Ella Eyre (UK) pörgeti fel a hangulatot, majd 02.00-től Wilkinson (UK) lesz felelős a buli megfelelő levezetéséért. 29-én Paul Kalkbrenner (D) és Gorgon City (UK) lesz látható – utóbbi az OTP Bank -Petőfi Rádió Nagyszínpadán. Az utolsó három napra pedig olyan neveket hagytak a szervezők, mint Skillet (USA), Wiz Khalifa (USA), Axwell Λ Ingrosso (S), The Prodigy (UK) a rockosabb vonalat kedvelőknek pedig ott lesz Iron Maiden (UK) és Slayer (USA) és a The Raven Age (UK).

BALATON SOUND (2016. július 6-10.)

A 2007-ben startolt fesztivál immáron Közép-Európa egyik legnagyobb elektronikus zenei fesztiváljává nőtte ki magát. Idén tizedik alkalommal szervezik meg Zamárdi legjelentősebb nyári programsorozatát és a zenei felhozatal ezúttal sem lesz szegényes.

A rengeteg külföldi előadó közül talán kiemelhetjük a mostani elektronikus bulik alapütemeit adó Alan Walkert (NOR), Armin Van Buurent (NL), Dimitri Vegast és Like Mike-ot (B), Federt (F), Martin Garrix-et (NL) illetve Fritz Kalkbrennert (D). Képviseltetni fogja magát mellettük a drum and bass és dubstep egyik éllovasa Borgore (ISR), és olyan nevek is megjelennek majd a Balaton parti fesztiválon, mint Chis Brown (USA) vagy Macklemore & Ryan Lewis (USA).

EFOTT (2016. július 12-17.)

Velencén duplázik az EFOTT – a 2016-os évben a tavalyihoz hasonlóan a Velencei-tó partja ad otthont az egyetemisták és főiskolások fesztiváljának, mely a Debreceni Egyetem és a Testnevelési Egyetem szervezésében fog megvalósulni.

photo: [ Sandor Csudai ] . www.facebook.com/csudaisandor

 Itt – a Szigethez hasonlóan – a kulturális- és sportprogramok repertoárja is nagy részt vesz ki a fesztivál programkínálatából, sor fog kerülni például napindító vízi aerobikra, strandröplabdára. Egy kondipark is ki lesz alakítva a testedzés megszállottjainak és a sportprogramok mellet ismét találkozhatunk a Civil faluval. A négy napos fesztivál line up-ja idén is erősre sikerült a külföldi és a magyar előadók szempontjából egyaránt, de persze ez a legkisebb fesztivál mind közül. Hazánk képviseletét fogja alkotni a teljesség igénye nélkül a több fesztiválon is megforduló Halott Pénz, Kowalsky meg a Vega, Intim Torna Illegál, Kiscsillag, Majka & Curtis és Paddyék, illetve találkozhatunk majd a Margaret Island, PASO, Kaukázus, Road, Fran Palermo, és a Cloud 9+ formációjával is.

A légiósok tekintetében megtisztel minket Rudimental (GB), Zomboy (GB), Pendulum Dj set & Verse (AUS), Firebeatz (NED), Headhunterz (NED) és Borgeous (USA).

SZIGET (2016. augusztus 10-17.)

Az összes fesztivál közül a Sziget örvend a legnagyobb népszerűségnek mind a magyar, mind a külföldi látogatók körében. Joggal, mivel évek óta olyan neveket hoztak el hazánkba, melyekről sokan csak álmodozni mertünk. Idén például az ausztrál dalszerző-énekesnőt, Sia Kate Isobelle Furler-telőször láthatja élőben magyar környezetben a közönség. A fellépők között lesz érkezik a tehetséges amerikai rapper-dalszerző-producer, Travis Scott, valamint egy mexikói fellépő, a rap-metál egyik híres képviselő formációja Molotov, amely tavaly volt 20 éves.

photo: [ Sandor Csudai ] . www.facebook.com/csudaisandor

Emellett látni fogjuk a tavaly megjelent Drones albummal és egy izgalmas életművel visszatérő Muse-t, egy látványos előadással készül David Guetta. A Nagyszínpad kívánságlistáján ugyan az Arctic Monkeys áll, azonban helyettük a The Last Shadow Puppets fogja tiszteletét tenni nálunk. A BBC Sound of 2015 listáján a Years & Years nevű londoni elektropop trió volt a befutó és mellettük Bullet For My Valentine, Jess Glynne, és Datsik koncertjét is végigbulizhatjuk.

A fesztivál különlegességei közé tartoznak a nem zenei programok is, például az Art of Freedom pályázat, melynek utolsó körös képviselői lett a Lámafarm, a Gombák, a Heart of Freedom, a Varázsmező, vagy a Kötött fröccskert.

Forrás: sziget.hu, efott.hu, Balaton Sound hivatalos oldala, VOLT hivatalos oldala

Képek: sziget.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]