XXIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

2016. április 21. és 24. között kerül megrendezésre az idei XXIII. Nemzetközi Könyvfesztivál. A Fesztiválnak ismét a Millenáris csarnokai adnak otthont, ahová a belépés diákoknak és nyugdíjasoknak díjtalan, míg a felnőtteknek ötszáz forintot kell fizetniük, azonban ez az összeg a standoknál levásárolható. A jó hangulat, érdekes programok, rengeteg könyv és elismert kiadók idén is garantáltak.

A Könyvfesztivál idén is rászolgált a nemzetközi jelzőre, hiszen több mint harminc ország állít standot, küldi el szerzőit Budapestre, s legtöbbjüket új magyar nyelvű kötet köszönti. Visszatérnek korábbi, megbecsült vendégek, Kína, Izrael, Románia, a skandináv országok, Palesztina, vagy a legrégebbi partner, Németország, amely idén is Ausztriával és Svájccal állít közös standot. Első alkalommal üdvözölhetjük a kiállítók között Csehországot és a kortárs cseh irodalmat a #nemcsakhrabal elnevezésű standon. Mindezek mellett díszvendégként szerepel Jostein Gaarder, a világhírű norvég regényíró, novellista és gyermekkönyv-szerző, akinek Sofie világa című regénye Magyarországon is nagy sikert aratott. Díszvendég még Szlovákia is, a közös programok között beszélgetések, zenés műsorok, illetve könyvbemutatók lesznek.

Olyan külföldi vendégek látogatják meg a Fesztivált, mint Janne Teller és Herman Koch, a magyarok közül Bereményi Géza, Bíró Szabolcs, Csukás István, Dragomán György, Eszterházy Péter, Gács Anna, Grecsó Krisztián és még sokan mások. Kiemelendő és érdekes programok a következők lehetnek: Kaleidoszkóp. Külföldi trendek az ifjúsági irodalomban, Több információ, több eladott példány!, A „zárva várt” Kelet és a bátorság. Jelenkortörténeti megközelítések, „Lovagként élni – a középkorban és ma”, Morfium – Varsó 1939: nők, kábítószerek, árulás, Az élet sója – találkozás Nádas Péterrel. A felsorolás azonban mind az írók, és mind a programok esetében szinte végtelen. A könyvfesztivál idén is – akárcsak az elmúlt huszonkét alkalommal – a kerek születésnapjukat ünneplő jeles magyar írók Születésnapi Irodalmi Szalonjával zárul.
Hivatalos és bővebb adatokat ezen a honlapon találhattok.

Forrás: www.konyvfesztival.com
Kép: life.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]