GYŐRI BALETT – NE BÁNTS!

A 2015 májusában bemutatott Ne bánts! című tánc produkció a családon belüli erőszak témáját dolgozza fel. A darab fókuszában egy fiatal lány áll; a család ”szentháromságának” egyik tagja. A társadalmi nyilvánosság felé a normális család képét betegesen közvetítő szülők a lakás ajtaját becsukva már nem alkotnak olyan szoros köteléket.

Az anya rideg passzivitása utat enged a mindent irányítani akaró apa ámokfutásának. De mit tehet egy lány, akkor, ha a felemésztő családi közeg börtönként zárul rá? Ha már a saját testével is más rendelkezik? Ha a körülötte élők nem látnak semmit? Ha a barátok nem akarnak látni semmit? S ha a saját anyánk úgy tesz, mintha nem történt volna semmi…

A Győri Balett új produkcióját a Fiatalok a Fiatalokért gyermek- és ifjúsági művészeti nevelési programjuk null kövének tekinti. A Fiatalok a Fiatalokért programjuk missziója összetett: egyrészről fel szeretnék kelteni a fiatal korosztály figyelmét és érdeklődését a művészetek, esetükben a táncművészet iránt, hogy a gyermek korosztályból „balettet értő” és szerető nézőt neveljenek, az ifjúságnak pedig a korosztályukat érintő problémákra rámutatva – és nem tabuként kezelve azokat – egy „beszéljünk róla” fórumként szeretnének működni előadásaikkal.

A budapesti előadást követően a Nézőpont Alakult színész-drámatanárainak segítségével egy közös, diskurzusgeneráló foglalkozással szeretnénk alkalmat teremteni nézőink számára, hogy az előadással kapcsolatban felmerülő gondolataikat, érzelmeiket és kérdéseiket megoszthassák az alkotókkal és egymással.

Az előadást 14 éves kortól ajánljuk!

Rendező, koreográfus: Velekei László Harangozó-díjas
Asszisztens: Kara Zsuzsanna
Dramaturg: Csepi Alexandra
Zene: zenei montázs
Látvány: Vidos Tibor
Videó effektek: Jekli Zoltán
Jelmez: Baracsi Orsolya
Világítás: Szabó Attila

Táncolják:
Egy lány – Gyurmánczi Diána/Tüű Barbara
Az apja – Artem Pozdeev/Sebestyén Bálint Harangozó-díjas
Az anyja – Matuza Adrienn/Tatiana Shipilova
Vízió – Daichi Uematsu/Szanyi Tamás
Egy fiú -Jekli Zoltán/Engelbrecht Patrik
Szomszéd pár – Alekszey Dolbilov/Balikó György – Hancz Alexandra/Varga Ágnes
Lányok – Berzéki Melinda – Tüű Barbara – Tatiana Shipilova /
Marjai Lili – Tetiana Baranovska – Szendrei Georgina

Forrás: www.tancszinhaz.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]