Múzeumok Éjszakája a Trefort-kertben is!

Az idén 13. alkalommal megrendezésre kerülő Múzeumok Éjszakája az ELTE BTK-ra is ellátogat. Június 20-án számos múzeum és kiállítótér mellett az ELTE Astoriánál levő épülete is helyszínt biztosít a szórakozásnak. Az egyetem nem először vesz részt ezen a nagy sikerrel futó rendezvénysorozaton.

A „Mert minden kampusznak van története” név alatt futó interaktív tárlatvezetés 16.00 és 19.00 között óránként indul. A séták körülbelül 45 percesek. A kert 200 évvel ezelőtt botanikus kert volt, majd egy vándorcirkusznak adott helyet, később húzták fel a természettudományos és műszaki képzéseknek otthont adó épületeket. Az ELTE BTK 2002-ben költözött vissza a Trefort-kertbe. A programot az ELTE BTK Új- és Jelenkori Történeti Tanszéke szervezi. A kulturális sétán a bölcsészkar titkaira deríthetnek fényt a résztvevők: honnan kapta nevét a Gólyavár?, miért éppen Trefort-kert a kert neve?

Szintén 16.00 és 20.00 között „A mi storynk” címmel a BME hallgatók által létrehozott Mistory mobil applikáció segítségével virtuális élménytúrára indulhatnak a látogatók. Egy külön erre az alkalomra készített történet keretein belül különböző feladványok megoldásával lehet felfedezni a kertet.

A programokra nem szükséges az előzetes regisztráció.

Az egyetem más épületeiben is különleges programok várják az érdeklődőket. Az Egyetemi Könyvtárban (Ferenciek tere 6.) folyamatos foglalkozásokon (kézműves foglalkozás, fotókiállítás), tárlatvezetésen vehetnek részt a látogatók, valamint előadásokat és koncerteket is hallgathatnak.

Az ELTE TTK Természetrajzi Múzeum (Pázmány Péter sétány 1/a-c) is készül interaktív bemutatókkal és permanens programokkal.
További programokat a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat hivatalos honlapján találsz: www.muzej.hu
Az eseményről bővebben: https://www.facebook.com/events/1382116472089911/
A BTK-s programokról további információkat itt találsz: www.facebook.com/elte.btk.ujmtt  www.facebook.com/mistorygame

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]