#fesztivál – Új színekben robban a Kingdom of Hegyalja

Egy év kihagyás után ismét leszúrhatják sátraikat a Tokajra érkező fiatalok, ugyanis a Hegyalja júliusban visszatér. Idén egy kívül-belül megújult fesztiválon tombolhatnak a rajongók, és a megszokott rock vonal mellett új színek is megjelennek a zenei palettán.

A 2015-ös év zenei fesztiváljainak sora egy régi, mégis új színfolttal bővül, hiszen újra itt Hegyalja. A 15 éves múltra visszatekintő esemény 2000 óta vonzza elsősorban a rockzene elhivatott követőit, idén pedig megújulva Borsodi Kingdom of Hegyalja néven jelentkezik. A fesztivál minden szempontból kinyílik, és sokkal több stílusból válogathatnak a bulizni vágyók. A populárisabb vonalat kedvelők már készülhetnek a külföldi nagyágyúkra, hiszen ott lesz többek között a közönség kedvenc Rudimental és az elektronikus műfajban utazó Milk and Sugar is. Természetesen a rockzene sem maradhat el, így például az Eagles of Death Metal és a Nightwish is zúz majd a Hegyalján, és még korántsem teljes a névsor, hétről hétre érkeznek majd az újabb külföldi és hazai nevek.

Magyar fronton igazi klasszikusnak számító zenekarok gondoskodnak a tökéletes fesztivá-
lélményről. A hazai együttesek közül olyan nevekkel találkozhatunk, mint például a The Carbonfools, a Belga vagy a Csík zenekar.A The Carbonfools már visszajáró vendég, és Fehér Balázs, a zenekar frontembere kifejezetten örül a változásoknak: „Számomra mindig is fontos volt a nyitottság, így boldog vagyok, hogy a Hegyalja kicsit leporolja a rockfesztivál sztereotípiáit és megújul. Végre itt az alkalom, hogy a különböző stílusok képviselői együtt zenélhessenek ezen a csodás vidéken” – mesélte Balázs

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]