ELTE Sítábor 2014 – Programok

A francia Les Ecrins Nemzeti Park szélén, 1850 m-en található Orciéres-Merlette üdülőfalu ad otthont 2014. február 8. és 16. között a következő ELTE Sítábornak.

Sítáboros promó cikksorozatunk harmadik és egyben utolsó híradásához értünk. A legfontosabb stratégiai infókról: a pályákról és a programokról még nem esett szó, ennek az elmaradásunknak próbálunk most eleget tenni. Még mindig nem késő jelentkezni, a pénzszűke nem kifogás, hiszen tudnak még a diákmunka szövetségnél egy-két plusz műszakot adni, hogy biztosan összejöjjön időre a részvételi díj.

A pálya legalacsonyabb pontja 1850 méter, a csúcs pedig a maga 2725 méteres magasságával már majdnem alulról karcolja a franciák híresen tündöklő azúrkék egét. A szerencsés résztvevők megtapasztalhatják, hogy milyen érzés naponta többször, 875 méter szintkülönbségen léccel vagy boarddal levitálni.

A pályák jelentős része a hegy déli oldalának szikrázó, napsütötte lejtőin található. UV szűrős napszemcsi, hiper-brutál magas faktorú naptej, rénszarvas agancsos vagy csüngő-bojtos villogós, kötött sapka alapfelszerelés. A síterepen felvonókból nincs hiány, a turisták kényelmét 30 csatasorba állított sílift szolgálja (20 db tárcsás, 7 db ülős, 3 db kabinos). A harcedzett profikat a kabinos felvonó a 2655 m magas Le Drouvet csúcsra repíti fel, ahonnét két úton lehet lejutni: a Les Portettes nevű szolidabb fekete pályán, vagy a terep ékköveként jegyzett Les Hommes nevű, 2,8 km hosszú fekete sísztrádán. A település feletti hegyen található néhány jó minőségű, középnehéz piros pálya, közülük a leghosszabb az 5,9 km-es Gourou. A kezdők és nyugdíjas, old school stílust preferálók valamint az előző esti buli okozta macskajajban szenvedő leharcolt hősök is megtalálják a maguk kényelmes, kék pályáit, pl. a  Les Peppes-t, vagy a  Roche Rousse és a kis hegyi tó, a Lac des Estairs környékén kialakítottlankásabb térszíneket. A boardosok kipróbálhatják a hóparkot a Bergerie nevű ülős felvonó tetejénél, ezen kívül van 25 km sífutópálya és lehetőség nyílik esti sízésre is a Charpenet pályán.A havas mennyország minden ELTE-s számára kitárja kapuit, éljetek a lehetőséggel, utaljátok át a foglalót még ma!

Egy szerencsés fél áron mehet a tél legjobb sítáborába! A foglalót befizető első 50 regisztráló közül kisorsolunk valakit, aki 50% kedvezményben részesül a teljes összegből! Érdemes tehát gyorsan regisztrálni!

Technikai információk:

Az ár -250 €- tartalmazza:
– szállást 7 éjszakára 6 fős apartmanokban
– 6 napos síbérletet
– autóbuszos utazást
– buli belépők díját
– wellness részleg használatát 1 napra
– nappali programokat a sípályán
– idegenforgalmi adót: 7 €/fő/turnus, helyszínen fizetendő
– regisztrációs díjat: 8 €/fő/turnus

Az ár nem tartalmazza:

– kauciót: 260-300 €/apartman/hét, helyszínen fizetendő (az apartmanok eredeti állapotban való átadásakor visszajár)
– ágyneműhuzatot vinni kell vagy bérelhető: 9 €/fő/turnus, helyszínen fizetendő
– a szálláson térítés ellenében igénybe vehető egyéb szolgáltatásokat
– baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]