Párbeszéd a zenéről

Egy interaktív koncertsorozat következő megállójának ad otthont az ÁJK Díszterme. Egy nem mindennapi koncert, amiben a hallgatóság is aktívan részt vehet.

A Párbeszéd a zenéről egy olyan koncertsorozat, melyet szakkollégiumokban rendeznek meg, s melynek következő állomása november 27-én kedden lesz, az ÁJK Dísztermében.

A projektet a Magyar Zeneművészeti Alapítvány és a Mezítlábas Zenészek Művészcsoport hozta létre, melynek nem titkolt célja, hogy a közösen átélt koncertek során a művészek és egyetemisták közötti kommunikáció erősítse a hallgatók művészet iránti elkötelezettségét. A 2011 februárjában indult interaktív koncertsorozat már számos budapesti és kolozsvári szakkollégiumba ellátogatott.

A különböző témákra épülő koncertsorozat három részből áll: az első az improvizáció, ahol megszűnik a sokszor érzett távolságérzet művész és hallgató között. A közönség aktív résztvevőjévé válik a koncertnek és hatással lehet a zene áramlására, vagy tempójára.

A következő etap a színház és a zene kapcsolatáról szól, míg a sorozat harmadik részének címe: kortárs, amikor is fiatal magyar kortárs zeneszerzőkkel találkozhat a hallgatóság. Minden koncert után egy kötetlen párbeszéd indul, melynek során a  koncert alatt felmerülő érzések és gondolatok megvitatására is lehetőséget kapnak a látogatók, illetve a művészek is beszélnek a zenéhez kapcsolódó érzéseikről.

Jövő hét kedden tehát a Mezítlábas Zenészek Művészcsoport, név szerint Koltai Katalin gitárművész, Bodrogi Éva énekművész és Bartek Zsolt klarinétművész, egy interaktív zenei utazásra invitál mindenkit, melynek fantázianeve: Párizs – Rió – Buenos Aires.

Ha még több információt szeretnétek, látogassatok el a http://parbeszedazenerol.blogspot.hu/ című oldalra.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]