Nincs türelmed? Ültess!

Te mit teszel az esélyegyenlőségért? Hogyan lát egy látássérült? Milyen vakon a twisterezés? Milyen tapintással kiigazodni egy idegen környezetben? Ezt mind kipróbálhatod, ha ellátogatsz az Esélyes sátorba a LEN-en.

Búvárszemüvegben sétáló lányokra bukkantam a Civil faluban körözve, akik épp azt próbálták ki, milyen látássérültnek és csőlátónak lenni. „Nehéz”, mondta az egyik lány, aki a szemét dörzsölte és próbált visszatérni a „valóságba”. Az érzékenyítő játék sikerét, vagy inkább döbbenetét azonnal egy pohár sörrel öblítették le. Annyira viszont nem rázta meg őket a dolog, hogy a „Mit dobnál ki az életedből?” dobozba bedobják ezen „élményeiket”, ahol már jócskán volt papír,  különféle feliratokkal, mint például „azt az éjszakát!”, „a naivitásomat” vagy a „hideget”.

Rózi, az egyik szervező elmondta, hogy még mindig lehet csigát örökbe fogadni, van kereken negyven darab, akik arra várnak, hogy valaki haza vigye őket. Rád is vár egy csigusz, hát hajrá!

Ha nincs türelmed egy csigához, az sem baj, az Esélyes sátorban türelmet is ültethetsz magadnak, vagy esetleg szerencsét és kitartást a vizsgaidőszakra. Ha valamelyik tulajdonságodból pedig túl sok lenne, akkor simán elcserélheted valamire, a lelki adok-veszek-en. Adjatok magatoknak is egy esélyt, hogy a sátorba betérve kipróbáljátok milyen az, ha valakinek hiányzik egy érzéke.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]