A legnagyobb könyv-film adaptációk 3/4.

Szemezgetünk a legnagyobb adaptációkból, elérkezünk Alízhoz, aki hát mit ne mondjunk, egészen biztos, hogy nem absztinens.

A legnagyobb könyv-film adaptációk 1/4.
A legnagyobb könyv-film adaptációk 2/4.

#5 A segítség

A film nagy visszhangot kapott minden országban, nem is indokolatlanul, hiszen akárcsak A szív bajnokai ez is nagyon hűen és velősen mutatja be az afroamerikaiak hátrányos megkülönböztetését.


#4 Forrest Gump

1994-et írtunk és kijött ez a szintén hátrányos megkülönböztetésről szóló film, amely főszereplőjének szemszögéből mutatja be a világot, a szerelmet és a küzdelmet azért, hogy ne fogyatékosként tekintsenek rá.

Azt mondjuk nem igazán tudom megbocsájtani a filmnek, hogy miatta nem kapott Oscart a Ponyvaregény, igaz, mint tudjuk, azért az a film alapjában véve nem egy Oscaros film, így lehet nem is kapott volna, vagy nem annyit, mint amennyit mi adtunk volna neki.

A Forrest Gump azonban szintén örök idejű kedvenc lett és ezt a negyedik hellyel tudjuk meghálálni neki.

 

#3 Alíz csodaországban

A valódi kérdés pont az, hogy a valóságban vagyunk vagy csak álmodunk. Hiszen Lewis Caroll annyi kábítószert használt, amennyit nem szégyellt. Hogy ezekből a lucid álmokból miért épen gyerekmese lett, arról csak Micimackóék tudnának mesélni, akik szintén megérnek egy misét, hogy ott ki, hogy mit és hogyan… Mert sok logikát és tanulságot – azon kívül, hogy Fülesnek szögelhető farka van – nem sokat tudunk levonni.

Talán azért alakult ez az egész gyerekeknek-mesélős-sztori így, ilyen absztraktra, ilyen történetekkel, mert ők még egy másik világban élnek, amit a felnőttek nem feltétlen értenek meg.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]