Online Karriernapot szervez az ELTE Karrierközpont

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Karrierközpont online karriernapot tart 2020. november 19-20-án 13:00 és 18:00 óra között!

Az idei évben is megrendezi az ELTE Karrierközpont a Karriernapot, sőt, idén ki sem kell mozdulnunk ahhoz, hogy részt vehessünk a programon, ugyanis a rendezvény a járványügyi helyzetre való tekintettel online, a Microsoft Teams-en kerül lebonyolításra. A csatlakozás lehetséges mobilról vagy laptopról, a Microsoft Teams iOS, Android vagy Windows applikáción keresztül, vagy egyszerűen a böngészőből is.

,,Szeretnéd tudni, mit kezdhetsz majd a diplomáddal? Jól jönne némi inspiráció a pályaválasztáshoz? Kíváncsi vagy rá, hogyan változott a munkaerőpiac a COVID miatt? Hallgató vagy frissdiplomás vagy? Olyan állást, diákmunkát keresel, ami majd a CV-dben is jól mutat? Összeállítanád életed eddig legjobb önéletrajzát? És mindeközben szívesen nyernél egy IPhone SE 2020-at vagy egy Samsung S10-et?” – ezekkel a kérdésekkel igyekszik felhívni a Karrierközpont a jelenlegi és már végzett hallgatók figyelmét is az eseményre. A résztvevők rengeteg előnyben részesülhetnek, sok állásajánlat vár rájuk, legyen szó a multikról, a közszféráról, kisvállalkozásokról vagy éppen a tanári pályáról.

Több nagyobb cég is saját csatornát kap a Karriernap Online csoportban, ahol megoszthatják az érdeklődőkkel bemutatkozásaikat, esetleges állásajánlataikat. A résztvevők egy kattintással kapcsolatba léphetnek a cégek szóvivőivel, valamint lehetőségük nyílik üzenetváltásra vagy videós beszélgetés kezdeményezésére is.

A Karriernap alkalmával több program közül is lehet válogatni.

A ,,Hogyan lettem…?” sorozat keretén belül a következő személyek mesélnek saját életútjukról:

  • Baumstark Tibor – sportriporter,
  • Winkler Tibor – újságíró, youtuber,
  • Lackfi János – író, költő, műfordító.

Hasznos életvezetési, önismereti tanácsokról, valamint álláskeresési technikákról tanulhatnak az érdeklődők a Gondolatébresztő címet viselő előadásokon. Előadók:

  • Bíró Nóra – testbeszéd-szakértő,
  • Limpár Imre – (karrier)tanácsadó szakpszichológus,
  • Molnár Attila – szervezetpszichológus, agilis coach,
  • Szántó Péter – branding szakértő.

A kerekasztal-beszélgetések vendége a BSS Hungary lesz, a beszélgetés pedig a COVID-19 hatásairól fog szólni a munkahelyi mindennapokban.

A résztvevőknek nem kell magukban tartaniuk kérdéseiket, azokat bátran feltehetik az ELTE Karrierközpont bármely vendégének.

Megvalósul továbbá egy nyereményjáték is. A résztvevő érdeklődők az értékes ELTE-s ajándékcsomagok mellett akár egy IPhone SE 2020-at vagy egy Samsung S10-et is nyerhetnek.

Hogyan lehet részt venni az ELTE Karrierközpont online programján?

1. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, így első lépésként regisztrálj az alábbi űrlapon!

2. Miután regisztráltál, a megadott email-címedre érkezni fog egy levél, benne a folytatáshoz szükséges linkekkel.

  • Amennyiben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezel az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, a @student.elte.hu email-címed segítségével már csatlakozhatsz is a Karriernap Előszoba csoporthoz.
  • Ha már végeztél, vagy nem az ELTE hallgatója vagy, az sem kizáró ok. Ebben az esetben a kapott regisztrációs emailben kattints arra, hogy ,,Alumni/Külsős vagyok, kérem a meghívóm!”. A Karrierközpont adminisztrátorai ezután hamarosan küldik a Microsoft Teams-meghívót, amivel lehetséges a csatlakozás a Karriernap Előszoba csoporthoz.

3. 2020. november 19-én a Karrier Előszoba csoportban kerül megosztásra a link, amellyel be lehet lépni a Karriernap felületére.

4. Programok a Karriernap felületén:

  • Általános (general) csatorna: előadások;
  • A Karrierközpont kiemelt céges partnereinek hirdetései az adott cégről elnevezett csatornán találhatók;
  • Pedagógus állások csatorna: iskolák, közoktatási intézmények állásajánlatai;
  • KKV csatorna: itt pedig a kis- és középvállalkozások ajánlatai találhatók.

Az élő adásról készült felvételek 2020. november 25-éig mind visszanézhetők az Általános csatornán.

Forrás: ELTE Karrierközpont

Képek forrása: ELTE Karrierközpont, Origo

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]