ELTE Alumni Alapítvány hallgatói mobilitás pályázat

Újra ösztöndíjpályázatot írt ki az ELTE Alumni Alapítvány a 2020/2021-as tanév II. félévére tehetséges, rászoruló hallgatók Erasmus, illetve Campus Mundi ösztöndíjának kiegészítésére. 

Az Alapítvány célja az, hogy támogassa azokat a tehetséges, kiváló tanulmányi eredménnyel rendelkező, nyitott hallgatókat, akik sikeresen pályáztak valamely hallgatói mobilitás programra (Erasmus+, Campus Mundi), de további anyagi támogatásra van szükiségük. Az ELTE Alumni az ELTE Diplomások közreműködésével már többször támogatta az egyetemen tanuló tehetséges, anyagilag rászoruló hallgatókat. Az ELTE Alumni Alapítvány ismét hallgatói mobilitás ösztöndíjpályázatot írt ki a 2020/2021-es tanév tavaszi félévére, 6 fő részére. Az Alumni Ösztöndíj pályázati nyertesek fejenként 100.000 forint támogatásban részesülhetnek a generációk összefogásának köszönhetően.

A hallgatói mobilitási program rengeteg előnnyel jár. Az Erasmus és Campus Mundi segítségével új kapcsolatok, szakmai lehetőségek, kivételes élmények várnak a hallgatókra, illetve lehetővé teszik a hallgatók nemzetközi mobilitását. Egy külföldön eltöltött félév remek lehetőség arra, hogy fejlesszük meglevő idegen nyelvi tudásunkat, vagy új nyelvet sajátítsunk el. Ezek a programok kiemelkedő kulturális, oktatási és tudományos tapasztalatokat nyújtanak a résztvevők számára. Az önéletrajzban feltüntetésre kerülő hallgatói mobilitás programok a diploma megszerzése után szélesebb körű foglalkoztatási lehetőséget eredményeznek, hiszen a munkáltatók előnyben részesítik azokat a pályázókat, akik nemzetközi tapasztalatokkal rendelkeznek. Az Erasmus+ és Campus Mundi programok által nyújtott támogatást szeretné az ELTE Alumni kiegészíteni az arra érdemes hallgatók számára.

Az Erasmus, illetve a Campus Mundi ösztöndíjak kiegészítésére azok a hallgatók pályázhatnak, akik az Eötvös Loránd Tudományegyetemen MA- vagy MSC-hallgatók, vagy osztatlan képzés esetében legalább négyéves hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek államilag támogatott képzésen. Az ösztöndíjra jogosultság további kritériuma, hogy a pályázók rendszeres szociális támogatásban részesüljenek, valamint jó vagy kiváló tanulmányi átlaggal rendelkezzenek. A jelentkezőknek pár soros méltatással kell hozzájárulniuk az ELTE Alumni Program illetve a hallgatói mobilitási program népszerűsítéséhez.

A pályázóknak rövid önéletrajzot, motivációs levelet, BA vagy BSC diploma másolatot, a lezárt félévek súlyozott tanulmányi átlagáról szóló igazolást és a rendszeres szociális támogatásról szóló igazolást kell benyújtaniuk az ELTE Alumninak, e-mailen keresztül, a titkarsag@alumni.elte.hu címre. A pályázatok beküldési határideje: 2020. november 15.

A pályázatokat az ELTE Alumni Alapítvány kuratóriuma bírálja el. A támogatásban azok a hallgatók részesülhetnek, akik megfelelnek a fentebb említett kritériumoknak. Amennyiben a feltételeknek többen is megfelelnek, a tanulmányi átlag fogja meghatározni a sorrendet.

A pályázat részletes kiírása itt elérhető.

Minden pályázónak sok sikert kívánunk!

Forrás: ELTE Alumni – Hallgatói pályázatok , ELTE Alumni –pályázati kiírás tehetséges, rászoruló ELTE hallgatók számára a 2020/21. tanév II. félévében történő kiutazásokra vonatkozóan  

Képek forrásai: https://i.pinimg.com/564x/f4/0e/f5/f40ef5cc96fcef97c38dc281e885bca5.jpg , ELTE Alumni – Hallgatói pályázatok

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]