Miért bántják egymást a gyerekek? – Kerekasztal-beszélgetés

Az iskolai bántalmazás minden közösségben kialakulhat, ha megfelelő „táptalajt” kap? Be lehet-e kívülről jól avatkozni, vagy meg lehet-e előzni? Mit tehet a szülő? Mi a tanárok felelőssége, és mi a gyerekeké? Ezekre a kérdésekre keresik a választ szakértők és résztvevők a Menetszél Egyesület következő kerekasztal-beszélgetésén, május 15-én.

A Menetszél Egyesület alapvető tevékenysége a hátrányos helyzetű gyerekek oktatására összpontosít, havonta egyszer azonban kerekasztal-beszélgetéseket is szerveznek, ahol szakértők állítják középpontba a leggyakoribb szociális problémákat. Az utóbbi két alkalommal a hajléktalanságról és a gyermekbántalmazásról esett szó, ezúttal az iskolai bántalmazás a téma.

A rendezvény előadói lesznek: Schmidt Andrea (az MTA Szociológiai Intézet munkatársa), valamint Adler Katalin (a Zuglói Közbiztonsági Non-profit Kft. prevenciós munkatársa). Az est moderátora szokás szerint Mizsur András, az Abcúg újságírója lesz.

A beszélgetés ezúttal a Gólyában lesz (1083 Budapest, Bókay János utca 34.) május 15-én 19:00 órakor. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit ezen a linken tehettek meg. Ha pedig előtte még tájékozódnál, görgesd át az esemény Facebook-oldalát!

Kiemelt kép forrása

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]