Kiskutyák és koncertek a BTK campusán – Bölcsész Napok 2019

Tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre az ELTE bölcsészkarának legnagyobb bulija, a Bölcsész Napok. Az érdeklődők május 7. és 9. között, három napon át vehetnek részt napközben különböző programokon, este pedig hajnalig tartó bulikon.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is már reggeltől tele lesz a BTK campusa érdekes programokkal. A szervezők a kitelepülő kézműves- és különböző tematikájú sátrak mellett kiskutyákat(!!!), bort és kultúrát ígérnek, valamint érdemes követni nyereményjátékokért a Facebook-eseményt is.

bölcsész napok kép

A Bölcsész Napok az ELTE BTK campusának legnagyobb programsorozata.

Május 7-én egyből egy nagyon érdekes kerekasztal-beszélgetésnek lehetünk résztvevői. Varga Balázs moderálásával Szász Attila, Reisz Gábor és Sopsits Árpád (a Hideg Tél, a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan és a Martfűi Rém rendezői) a magyar filmgyártás helyzetéről fognak párbeszédet folytatni 15:00-kor. Ezután 17:00-kor Ács Dánielt és Gulyás Mártont láthatjuk a színpadon, akik az tényfeltáró és politikai újságírás műfajáról, nehézségeiről és technikájáról folytatnak nyílt beszélgetést saját tapasztalataik alapján. A programok a lenti KK-részen folytatódnak 18:00-tól, ahol egy Apokrif kerekasztalon vehetünk részt. Az esti bulit 19:30-kor a Patina-győztes Caesar’s Bread koncertje kezdi, végül egy hatalmas Tesco Disco-bulival zárhatjuk.

A minifesztivál második napján 15:00-tól szakértői sörivással kezdődik a program Winkler Róbert segítségével, majd 17:00-kor a drog helyzete, az addiktológia és a függés kerül a középpontba. Zacher Gábor és Sárosi Péter Marilizálni a legahuánát: drogpolitika, addiktológia címmel tart előadást, és beszélgetnek a fent említett kérdésekről, Koós Niki moderálásával. Ezek után este 19:30-kor a Csaknekedkislány veszi át a színpadot, majd a trashé lesz a főszerep DJ Hamu&Gyémánt, alias a Szeresd a Trashem Bébi! nevű páros szórakoztatja a látogatókat.

A zárónapon, május 9-én 14:00-kor Finnországról tudhatunk meg érdekességeket egyetemisták szemszögéből, hiszen Szabadság, technika, lazac – egyetemistaként Finnországban címmel tart előadást Anttl Angervo, Kiss Orsolya, Szöllösi Medárd és Varga Emese. Ezután 15:00-kor a magyarországi médiahelyzetről és a balliberális médiatúlsúly kérdéséről lesz szó. A témáról Murányi András, György Zsombor, Stumpf András és Király András beszélgetnek, moderálni Vágvölgyi B. András fog. A szerdai sörivás után, csütörtökön a bor kultúrájáról és szeretetéről tudhatunk meg többet 16:30-tól. Az esti programot a Bermuda koncertje nyitja 19:30-kor, majd 21:30-kor Pixa zárja a Bölcsész Napokat.

A Bölcsész Napok minden éjszakáját a hagyományokhoz illően 23:00-tól PlattenZ-bulikon táncolhatjuk végig. Reméljük minél többen ellátogattok a kulturális programokra és a koncertekre is. Ha ez a programajánló pedig még nem keltette volna fel az érdeklődésedet, nézd meg a tavalyi Bölcsész Napok aftermovie-ját!

A programok forrása a Bölcsész Napok Facebook-eseménye.
A videó forrása az ELTE BTK HÖK YouTube-csatornája.

A borítókép és a cikkben szereplő kép forrása itt és itt érhető el.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]