EFOTT 2. nap – kis chill után halálugrás

Ez a nap is azt bizonyítja, hogy az EFOTT a legnagyobb buli életemben! Ma fantasztikus emberekkel ismerkedtünk meg, világhírű előadók koncertjein buliztunk és kipróbálhattunk egy extrém sportot is. A részletekért kattintsatok ide!

Szerencsére továbbra is kitart a strandidő a 2018-as EFOTT fesztiválon, így a másnaposságtól meggyötört lelkek könnyedén lehűthetik magukat a Velencei-tó hullámai között. Minket ma délután is várt az ELTE civil színpada, ahol az eddig megszokott nyugodt, mégis izgalmas beszélgetések folynak. Ma Uhlár Zoltán, a fiatal világutazó érkezik, aki a lábát lógatja a színpad szélén és közben elmeséli, hogy a világutazás azért mégsem a láblógatásról szól. A srácból csak úgy árad az életkedv és az energia, miközben elmeséli például, hogyan jutottak el véletlenül ingyen wellnessezni: stoppolásnál egy bányász vette fel őket, aki történetesen dolgozott egy barlangfürdő építésén. Zoli már két éve Bali szigetén él, jelenleg azon dolgozik, hogy minél több fiatalt utaztathasson Ázsiába.

DSC_7339

Ezek után nem kell messzire mennünk, hiszen elindul az EFOTT egyik legmenőbb turisztikai programja, a VIP vitorlázás, mely során két matróz társaságában körbehajózunk a Velencei-tavon. A fesztiválnak ezen a pontján már igazán jólesik, hogy a folyamatos pörgés és bulihangulat helyett kapunk egy kicsit a tó nyugalmából, igazi chill élmény két koncert között.

Mindeközben a Rauch MyMusic Arénában színpadra áll Ráskó Eszter, a Dumaszínház egyik legpörgősebb arca. A sátor persze ma is dől a röhögéstől, miközben a fiatal humorista elmeséli, milyen világméretű problémát jelentenek a fogselymet megevő házimacskák; és fantasztikus lazasággal képes poénkodni a saját testalkatán. Hosszan beszél például arról az élményről, hogy a párja a Gellért fürdőbe vitte először randizni – Eszter szerint valószínűleg le akarta ellenőrizni, hogy mennyi vizet szorít ki a teste a medencéből.

A sok nevetéstől megéhezve megkóstoljuk az egyik legfinomabb fesztiválkaját, a Kolbice-t – egészen fantasztikus és Budapest számos pontján is kapható, úgyhogy mindenkinek csak ajánlani tudom. A rögtönzött vacsora közben távolról halljuk felcsendülni a Bagossy Brothers Company leghíresebb dalait.

DSC_7587

Mellettünk közben folyamatosan ugrálnak a bátor jelentkezők a bungee jumping toronyból, amit egy sör után végre én is ki merek próbálni. Azt hiszem, életem végéig nem felejtem az élményt, ahogy harminc méter magasan azt mondom a kísérőmnek, hogy kérek még egy pillanatot ugrás előtt – ő viszont erre csak annyit válaszol: „Ez nem az, amin gondolkozni kell. Egy, kettő, HÁROM!”. És már zuhanok is fejjel lefelé a tó fölött.

Még egész testemben reszketek az ugrástól, de már rohanunk is a Barbárfivérek koncertjére. A rapperduó fantasztikus bulihangulatot teremt a Bomba Hiphop Stage előtt, a közönség egy emberként skandálja az Úthenger szövegét. Deego még le is pattan a színpadról, hogy a kordon mellett álló tömeg vele együtt bulizhasson. Hogy kipihenhessük a koncertet, felpattanunk a MűvELTEtő mellett felállított szalmabálák egyikére egy pohár sörrel, miközben a Rauch sátorból a 30Y-féle Csönded vagyok-feldolgozás szól.

Ekkor jön persze a fesztivál egyik legizgalmasabb programja, a világhírű John Newman koncertje. A Nagyszínpad mellett egy gombostűt sem lehetne elejteni, hiszen a fesztiválozók legnagyobb része idesereglik élőben látni a zenészt. Ezt az élményt már a VIP teraszról élvezzük, ahol együtt bulizik az előadók, a sajtósok és a szervezők csapata.

A nap egy szintén megkerülhetetlen banda koncertjével zárul. A Punnany Massif csapata az egész fesztivált megtáncoltatja, hogy mindannyian velük együtt élhessük át: CSAK SZABADON!

DSC_8191


Képek: Csomos Attila (ELTE Online)

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]