EFOTT 3. nap – strand, pihenés, buli!

Ismét fantasztikus napunk volt az EFOTT fesztiválon! Ma is kipróbáltunk egy új sportot, emellett rengeteget nevettük, pihentünk és persze buliztunk. Olvass bele mai élménybeszámolónkba!

A délutáni programok kezdete előtt ismét beüt a semmittevés, de Velencén ezidőtájt lehetetlen unatkozni. Ki is próbáljuk a PlayStation promóciós sátránál bemutatott játékot, a Franticset. A játék során nem is kellett kontrollert használnunk, a konzolra okostelefonnal is csatlakozni lehet. A Frantics egyébként egészen meghökkentő: az állatfigurák alapján gyerekjátéknak tűnt, viszont valójában inkább bizarr hangulatú és amúgy is minden állat alkoholistának néz ki benne. Mindezzel együtt azonban izgalmas és vicces is, úgyhogy ha a haverokkal meg akarjátok szívatni egymást egy játékban, akkor ne keress tovább!

Mire befejezzük, már el is érkezik a déli kánikula, ezért úgy döntök, ideje kipróbálni a vizet. Itt persze ezt is megtehetem az átlagosnál izgalmasabb módon. A partra kitelepült ugyanis a Bomba energiaital stábja és egy kuponért cserébe lehetőséget kínálnak, hogy kipróbáljuk a wakeboard nevű sportot. Ez hasonló, mint a vízisí, csak itt egy deszkával kell siklani – én most találkozom vele először és piszkosul élvezem. Az első pár hanyattesés után bele is jövök, és csak úgy száguldok a Velencei-tó felszínén.

eo-20180714-DSC_8541

A sportolásban elfáradva persze jólesik egy ebéd és egy kávé. A kajakómások Mekkája pedig ebben az esetben az Alcatel sátor, ahol a felfújható fotelekben bárki ejtőzhet egy kis chill trap mellett. A helyszín esténként persze átváltozik pörgős diszkóvá – ez azonban minket most nem nagyon izgat, inkább az árnyékot és a pihenést élvezzük.

Amint kifújtuk magunkat, már kezdődik is a szomszédos Rauch MyMusic Arénában a szokásos délutáni Dumaszínház – ebben az esetben a program Aranyosi Pétert ígérte a nézőknek. A fellépő sajnos nem tud időben a helyszínre érni, azonban szerencsére beugrik helyette Dombóvári István, aki kiválóan pótolja a hiányt.

A humorista előadását követően ismét ellátogatuk az ELTE civil terére, ahol az EPER, vagyis az Első Pesti Egyetemi Rádió munkatársai várnak minket. A srácok elmesélik, hogy a fesztivál teljes ideje alatt napi hat órában szolgáltatják műsorukat. Kazinczy Bálint elmondása szerint a délelőtti felvételben főleg szervezeteket hívnak a stúdióba, délután pedig zenekarokkal és egyéb fellépőkkel beszélgetnek.

Ekkorra már el is kezdődnek az első koncertek – a Lóci Játszik zenéjét csak a háttérből élvezzük, az Ivan and the Parazol buliján azonban már mi is táncolunk egy jót. Közben befut a Blahalouisiana csapata is, akik a koncert előtt még adnak egy gyors interjút az ELTEvíziónak. Kattintsatok rájuk Facebookon vagy Youtube-on!

A Nagyszínpadon persze ezek után sincs megállás, ugyanis maga a jól ismert Halott Pénz zenekar lép fel. A nézőtér persze megint megtelik az egyetemisták százaival, hogy együtt énekelhessék: „Valami van a levegőben, / valami, ami éjjel összerak!” A hatalmas buli közben pedig Velence ismét azt üzente: CSAK SZABADON!

eo-20180714-DSC_8597

Fotók: Csomos Attila (Elte Online)

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]