Elérhető a Microsoft technológiai képzése az ELTE hallgatóinak

Mostantól ingyenesen hozzáférhető a Microsoft Imagine Academy az egyetem hallgatói és oktatói számára. Ez magában foglalja a Microsoft Imagine Academy összes tananyagát és segédanyagát, továbbá ezáltal lehetőség nyílik vocher igényelésére a Microsoft Imagine Academyn elérhető vizsgára, miután a szükséges tudást elsajátították az érdeklődők.

A tananyaghoz való hozzáférést a „Programozd a jövőd!” – GINOP-3.1.1-VEKOP-15-2016-00001 az Oktatási intézmények és IKT vállalkozások közötti együttműködés ösztönzése és támogatása kormányzati projekt tette lehetővé.

A Microsoft Imagine Academy Microsoft-termékekkel és -technológiákkal kapcsolatos képzésben és képesítésben segíti a diákokat és az oktatókat. A diákok négy területen sajátíthatnak el készségeket, melyeknek hasznát vehetik a főiskolai tanulmányaik és a jövőbeli karrierjük során egyaránt. A tantervek célja az érdeklődők segítése abban, hogy sikeresek lehessenek az egyre inkább digitalizálódó globális gazdaságban.

A tananyagok négy különböző kategóriába sorolhatóak az alapján, hogy milyen készségek elsajátítását segítik. A számítástudományi terület tananyagai a legújabb eszközökön és technikákon alapuló kódolási készségeket, az IT-infrastruktúra pedig IT-adminisztrációhoz és felhőplatform-megoldáshoz kapcsolódó készségeket igyekszik átadni az érdeklődőknek. A harmadik az adattudományi terület, amely az adattudomány fogalmainak és eszközeinek megismerését segíti elő. Végül az irodai alkalmazások területe az üzleti világban széles körben használt irodai alkalmazások magas szintű ismeretét biztosítja.

A Microsoft Imagine Academy tantervének célja az iparág által elismert képesítések megszerzésének elősegítése, továbbá a jövő munkáihoz szükséges készségek elsajátításának biztosítása az oktatók és diákok számára.

microsoftimagineacademy2

A tanterv elvégzésével az oktatók és diákok rendelkezni fognak a legújabb technológiák ismeretével. Ezek az ismeretek mélyrehatóak, emiatt önbizalmat nyújtanak a tanulók számára, és képessé teszi őket arra, hogy helytálljanak a felsőoktatásban vagy a munkájukban. A tanterv elvégzése előnyt biztosít a munkaerőpiacon, továbbá segíti a karrier fejlődésének és a folyamatosan fejlesztett Microsoft-készségeknek az összehangolását.

A képzés elvégzésével az említett különböző területeken hat különböző fajtájú tanúsítvány megszerzésére van lehetőség:

  • A Microsoft Office Specialista (MOS) tanúsítvány az Office alkalmazások alapos ismeretét igazolja.
  • A Microsoft Technológiai Partner (MTA) tanúsítvány megszerzői alapos ismeretekkel rendelkeznek a szoftverfejlesztés és az IT lényegi fogalmaival kapcsolatban.
  • A Microsoft Okleveles Megoldási Partner (MCSA) tanúsítvány a technológiai területen fenntartható karrierhez szükséges szakértelmet igazolja, továbbá előfeltétel az MCSD és MCSE tanúsítványok megszerzéséhez.
  • A Microsoft Okleveles Megoldás Fejlesztő (MCSD) tanúsítvány globálisan elismert követelmény a fejlesztői kiválósághoz. A címet évente újra ki kell érdemelni egy egyedi vizsga teljesítése által.
  • A Microsoft Okleveles Megoldási Szakember (MCSE) tanúsítvány globálisan elismert követelmény az IT szakembereknek. Az MCSD-hez hasonlóan az MCSE esetében is évente egy vizsgát kell tenni a képesítés megtartásáért.

A Microsoft Imagine Academy korábban Microsoft IT Academy néven volt ismert. A program jelen van a Facebookon, a Twitteren és a YouTube-on egyaránt, ezeken a csatornákon az érdeklődők további információkat, érdekességeket, tanvideókat találhatnak. Továbbá a tantervről bővebb információ a Microsoft Imagine Academy honlapján olvasható.

Intézményünkben rendszer-adminisztrátori jogosultsággal Papp István rendelkezik, az oktatók e-mailen keresztül tőle tudnak hozzáférést igényelni a felülethez. A hallgatók ezután tudnak az oktatóktól jogosultságot szerezni a tananyaghoz.

Képek: https://edtechmagazine.com

https://blogs.msdn.microsoft.com

Források: http://elte.hu

http://microsoft.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]