Halálos baleset történt egy ELTE-épület felújításakor

Ma reggel nyolc órakor egy ötvenéves férfi zuhant le az állványról az ELTE Bárczi Gusztáv Gyakorló Általános Iskola és Gyógypedagógiai Központ – az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar kollégiumának otthont adó – épületének felújítási munkái során, a balesetet nem élte túl. 

Néhány órával a baleset utáni órákban gyertyákat helyeztek el a helyszínen a tragédiáról értesült ismerősök. A baleset körülményeiről még nincsenek részletes információk, a rendőrség vizsgálja azt.

A Damjanich utcai felújításról még a munkálatok megkezdése előtt számolt be a TÓK honlapja: “karunkon 2017. április 1-jétől 2017. augusztus 31-ig felújítási munkálatokra kerül sor. Ezen időszakban az épület hőszigetelését, a nyílászárók, a radiátorszelepek cseréjét végzik.”
Az index.hu szerint a felújítás helyszínén kötelező plakátokon elhelyezni a legfőbb adatokat, azonban arról, hogy ez ügyben mulasztás történt volna, illetve hogy bármilyen hatással volt-e a balesetre, jelenleg nincs információnk.
A környékbeli lakók az ügy kapcsán több problémára is panaszkodtak az építési munkálatok miatt: szerintük nem viseltek sisakot az építőmunkások, a munkák olyan napszakban is zajlottak, amelyre nem volt engedély. Ezek valódi feltárását a rendőrség végzi az elkövetkezendő napokban.
18069471_ada48bbe090b98c30671cc0895ecbe23_wm
Az ELTE ma délután sajtóközleményt adott ki, melyben részvétét fejezte ki az elhunyt munkás családjának, akikkel ígéretük szerint felveszik a kapcsolatot, és egyeztetnek velük a segítségnyújtásról és támogatásról. Magáról az építkezésről azt írták, hogy “az egyetemi épületen folyó munka része egy nagyszabású, 15 épületre kiterjedő komplex energetikai felújítási programnak. Az egyetem 2017. március 31-én a nyílt közbeszerzési eljáráson nyertes vállalkozásnak átadta a munkaterületet, ahol pillanatnyilag is munkálatok folynak.” Az ügyet a rendőrség vizsgálja, azonban – mivel a felújítást végző áldozat a fővállalkozó alvállalkozójának alkalmazottja volt – az ELTE-t felelősség nem terheli.
Képek: index.hu

 

 

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]