Minden, amit a rendszeres művészeti ösztöndíjról tudni érdemes

A 2017-es tanévtől kezdve újfajta ösztöndíj típust vezet be az ELTE. Évi 300.000 forint támogatást kaphat az egyetemtől kiemelkedő művészi teljesítményéért a pályázó hallgató.

Nemrég tette közzé az idei évre kiírt ösztöndíjait az ELTE. Ezek között szerepel az alaptámogatás, a rendszeres szociális támogatás, a rendkívüli szociális támogatás, a közéleti ösztöndíj, és végül, de nem utolsó sorban pedig a rendszeres művészeti ösztöndíj.
Az új kategória célja, hogy azoknak a hallgatóknak, akik tanulmányaik mellett időt, energiát szentelnek művészeti tevékenységeiknek, segítő kezet nyújtson.
Ami külön kiemelendő a pályázati kritériumok közül, hogy önköltséges hallgatók is igénybe vehetik azt. A jelentkezéshez csupán egy portfólióra van szükség, melyben az aspiráns bemutatja korábbi munkáit, továbbá ismerteti a jövőre (az ösztöndíj segítségével megvalósítandó) vonatkozó terveit, vízióit. Ahhoz, hogy pályázat érvényes legyen, szükség van két ajánlásra, melynek egyike egy ELTE-s oktatatótól, míg másikának egy intézményen kívüli, szakmai személytől kell, hogy származzon. A terveknek, mindamellett, hogy nem szabad kishitűeknek lenniük, megvalósíthatóknak kell lenniük méghozzá az ösztöndíj időszaka alatt. A beérkezett munkákat egy szakmai bizottság értékeli. Fő szempontjaik többek között az újszerűség, a frissesség, a társadalmi hasznosság és a megvalósíthatóság.
Összefoglalva, az új ösztöndíj nagyon tág kereteket ad azon hallgatók széles körének, akik nem csak tehetséges művészek, hanem tenni is akarnak.

Forrás: ehok.elte.hu
Kép

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]