A meglepő EFOTT-plakátról derültek ki részletek

A képen látható plakáton egy női fenékbe markoló kéz látható, amely egy nyíltan szexista megnyilvánulás. Több politikai szervezet, illetve a “Nem tehetsz róla, tehetsz ellene” nevű szexuális erőszak és áldozathibáztatás ellen harcoló portál is felháborodott a a kép láttán. 

Az EFOTT-on nem ez az első szexista megnyilvánulás, amivel a sajtó foglalkozik, a tavalyi évben, a Civil színpadon tartották meg a politikai pártok ifjúsági szervezeteinek kerekasztal-beszélgetését, melyre kilenc férfi kapott meghívást, egyetlen nő sem.

efott

Az Átlátszó Oktatás munkatársai megkeresték a szervezőket, akik így nyilatkoztak arra a kérdésre, hogy kinek a keze látható a képen: “A fotón a hölgy saját keze látható (…) amint mutatja a tetoválást, amit éppen magára ragasztott. Hogy ő ezt történetesen a jobb farpofájára helyezte fel és megmutatta a kamerának, szíve-joga, saját döntése. Azt pedig nem feltételeztük, hogy bárki is férfikéznek nézné a hölgy saját kezét.”

A szervezők a kihelyezéssel kapcsolatban így érveltek: “A valaha egyik legtöbbet lájkolt fotóról beszélünk, EFOTT-brandinggel, ezért is került rá a választás. 

Arra, hogy nem érzik-e a nők számára sértőnek a képet, így válaszoltak a Átlátszó Oktatásnak: “A kommentek alapján úgy tűnik, néhányak számára megbotránkoztató a bikinis kép, de egyet leszögezhetünk: kedélyeket egyáltalán nem állt szándékunkban borzolni.”

A szervezők azt is elmondták, hogy a vélemények hatására  szavazásra bocsátották a plakátot, s a szavazás eredményéig leszedik a szerintük nem problémás plakátokat.

Forrás, képek: oktatas.atlatszo.hu

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]