Népszavazás a Városliget átépítéséről

Az LMP-s Moldován László kezdeményezésére 15 napon belül aláírásgyűjtés kezdődhet a Városliget beépítéséről, miszerint ki akar és ki nem múzeum negyedet a ligetben.

Moldován László LMP-s képviselő és ligetvédő kérdése: „Egyetért-e Ön azzal, hogy a Fővárosi Közgyűlés úgy módosítsa a Városligeti Építési Szabályzatot, hogy a Városliget közpark megengedett legkisebb zöldfelülete 70 százalék legyen?” A jelenlegi szabályzat szerint a zöldfelület minimális értéke 65%, a sikeres népszavazás ezt öt százalékkal emelné meg.

Mivel a fővárosi bizottság is rábólintott, 15 nap múlva megkezdődhet az aláírásgyűjtés, ha addig nem érkezik jogorvoslat. A képviselő feltételezése szerint a fővárosiak 75-80 százaléka ellenezné a Városliget átalakítását, így bízik benne, hogy sikerült összegyűjteni a szükséges 150 ezer aláírást. Az LMP mellett a Levegő Munkacsoport és a Greenpeace segítségére is számítanak a ligetvédők, valamint reménykednek egy pártközi együttműködés kialakulásában is.

A Városliget Zrt. felmérése szerint azonban a ligetben kirándulók 69%-a támogatja a fejlesztéseket, hogy új, korszerű kulturális intézmények is kerüljenek a területre, ha emellett a part zöldfelületének növeléséről is gondoskodnak. A Liget Park Fórum sorozatban már 118 szervezet részéről érkeztek észrevételek, kérdések, javaslatok a kérdéssel kapcsolatban.

Forrás: mno

Kép: nol.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]