Új oldalt indít a HÖOK

Álláskeresők segítésére, tehetséggondozásra és a hallgatói ötletek finanszírozására indít oldalt a HÖOK.

Nemsokára indul a Tehetségportál. Az oldal célja, hogy új tereket nyisson meg a tudományos diskurzus, az álláskeresés és a vállalkozó kedvű tehetséges hallgatók előtt.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának szombati közgyűlésén Gulyás Tibor elnök elmondta, hogy jelenleg 98%-os készültségnél tart a Tehetségportál elindítása. A HÖOK azt szeretné, ha egy olyan hálózat épülne ki, amely egyrészt publikációs lehetőséget biztosít a hallgatók számára, és segítené az egymás közötti diskurzus kialakulását, másrészt pedig egyfajta tehetség adatbázisként funkcionálhatna. Az adatbázis lehetőséget adna a fiatalok névjegyeinek, életrajzának és referenciáinak egy helyen történő megjelenésére. Ezt a munkáltatók közvetlen módon érhetik el.

A felület kész verzióját márciusban mutatják be. Az online felület számos szolgáltatással rendelkezik majd, pl. bemutatkozási lehetőség, publikációs lehetőség, álláslehetőségek, ösztöndíjak, gyakorlati helyek meghirdetése. Tervek között van egy közösségi finanszírozású rendszer elindítása is, amely ötletes, innovatív hallgató kezdeményezésekre gyűjthetnek pénzt a projektek megvalósításához.

Forrás: eduline.hu

Kiemelt kép: munka.addelmagad.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]