Raktári kérések a képernyőn, újítás az Egyetemi Könyvtárban

Az ELTE Egyetemi Könyvtár palettája új kényelmi szolgáltatással bővült. Az olvasók az ügyfélhívó rendszeren keresztül nagyobb kijelzőkön követhetik, hogy melyik raktárból kikért kötetek érkeztek már ki a megjelölt helyre.

20170123_112940A kijelzőn a könyvtári olvasójegy vonalkódja, illetve a hallgatók Neptun-kódja jelenik meg, így az olvasó könnyen azonosíhatja magát. Az Egyetemi Könyvtár munkatársai bíznak abban, hogy az új szolgáltatásnak köszönhetően hamarabb és egyszerűbben kapnak tájékoztatást az olvasók a kikért könyvekről. Az olvasók adatai egy órán keresztül lesznek láthatók a képernyőkön azután, hogy a kötet megérkezett a kölcsönzési pultba. A képernyő alsó felén pedig az Egyetemi Könyvtár friss hírei váltják egymást, így a várakozási idő hasznosabban és gyorsabban telik.

Ehhez kapcsolódóan további kiegészítő újításként mostantól a mobiltelefonokra optimalizált könyvtári honlap segítségével az átvehető kérések listája bárhonnan egyszerűen ellenőrizhető. Jelenleg a rendszer tesztüzeme zajlik, így a Könyvtár várja a javaslatokat és véleményeket. Az új szolgáltatást 2017. február 5-e, vasárnapig az oldal alján található kérdőíven keresztül értékelhetitek.

 

Forrás: konyvtar.elte.hu

Kiemelt kép: bibliothek.elte.hu

Kép: Tóth Enikő, ELTE Online

 

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]