A BME-n marad a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar

Hosszas tárgyalások után megszületett a végleges döntés a BME GTK sorsáról. A kar a továbbiakban is a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem részeként működik majd. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma december elején kezdeményezte az ezzel kapcsolatos tárgyalások lefolytatását.

Az EMMI már a tárgyalások kezdetén jelezte, olyan megállapodást tud támogatni, amely a kar hallgatóinak és a karon folyó képzés magas színvonala megtartásának érdekeit szolgálja. Így elsődleges cél a BME-n beüli megoldás volt, míg arra az esetre, ha ez lehetetlenné válna, az ELTE-re kerülés lehetőségeit vizsgálta meg.

A BME vezetése érdemi tárgyalásokat kezdett a kar vezetőivel, kidolgozott egy kompromisszumos javaslatot, melyet a szenátus megszavazott. Ezen a javaslatot maga a fenntartó is megvizsgálta, annak fontosabb irányvonalaival egyetértett. Ezek alapján a GTK továbbra is a BME-n működik, az EMMI úgy véli, így sikerül megakadályozni a kari helyzet további romlását és a kar esetleges felbomlását.

Az EMMI közleményében kifejtette, hogy a GKT hovatartozásától függetlenül, a továbbiakban is támogatni fogja a gazdaságtudományi és műszaki képzések ELTE-n belüli létrehozását és fejlesztését.

Forrás: http://www.kormany.hu
Kép: epresso.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]