Ezekkel a diplomákkal lehet a leggyorsabban állást találni

Felsőfokú papírokkal nagyobb az esély a munkaerőpiacon, de vajon melyek azok a végzettségek, amik hozzásegítenek a szinte azonnali munkába álláshoz?

A Diplomás Pályakövetési Rendszerre támaszkodó Frissdiplomás 2015 zárótanulmány szerint az egyetem vagy a főiskola elvégzése után átlagosan 3,88 hónap alatt lehet állást találni, azonban a végzettek több, mint felének már az egyetemi évek alatt van munkája. Munkába állás előtt a frissdiplomások átlagosan 27 helyre jelentkeznek, de a visszajelzést küldő munkáltatók száma csupán 5 körül mozog.

A művészeti képzésben tanultak álláskeresése hosszabb időt vesz igénybe, míg az orvosok és az egészségügyi végzettséggel rendelkezők átlagosan egy hónapon belül munkába állhatnak. A pedagógusok, és az informatikai pályára lépők is hasonló idő alatt juthatnak álláshoz.

Nehezebb feladat elhelyezkedni a természettudományi, közigazgatási, társadalomtudományi, jogi, agrár és bölcsész szakon végzettek számára, de a felmérések szerint öt hónapon belül nekik is sikerül.

50

52

Forrás: Eduline

Kép: jdcotter.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]