Keresztféléves képzéseket indít az ELTE

November 15-ig lehet jelentkezni a 2017 februárjában induló keresztféléves képzésekre. Az ELTE idén három karán összesen hét szakon hirdet felvételt.

Az Informatikai Karon (IK) programtervező informatikus mesterképzési szakot hirdetnek. Lehetőség van nappali és esti tagozatos tanulmányokra is jelentkezni. A négy féléves képzésre állami ösztöndíjjal és önköltségesként (398 ezer Ft/félév) is be lehet kerülni. A szak különböző képzési formái többféle specializációval felvehetők. Az előző, azaz a 2016 februárjában induló keresztféléves képzések ponthatárai a következőképpen alakultak: nappali tagozatos állami ösztöndíjas képzésen 80, önköltségesként 86, esti tagozatos állami ösztöndíjasként és önköltségesként pedig egyaránt 80 pont.

A Társadalomtudományi Kar (TáTK) is több mesterszakra hirdet felvételt. Minden szakon levelező képzési módban lehet majd tanulni. A közösségi és civil tanulmányok szakra lehet jelentkezni önköltséges (250 ezer Ft/félév) és állami ösztöndíjas finanszírozási formában is. Önköltségesként (300 ezer Ft/félév) és állami ösztöndíjasként is felvételt lehet nyerni a szociális munka szakra. Ugyanezen feltételek mellett hirdetik meg a szociálpolitika szakos mesterképzést is. Mindhárom szak felvételijének része egy szóbeli meghallgatás. A tavalyi évben a TáTK-n nem indultak keresztféléves képzések, így nincsenek felvételi pontszámok sem.

A Természettudományi Karon (TTK) három mesterképzési szak indítását tervezik 2017 februárjában. Jelentkezni lehet anyagtudomány, csillagász és vegyész szakokra. Mindhárom szak nappali tagozatos formában indul, önköltséges (400 ezer Ft/félév) és állami ösztöndíjas formában is. A vegyész szak analitikus kémia, anyagkutatás, gyógyszerkutatás, szerkezetkutatás és szintetikus kémia specializációkkal indul. A tavalyi évben az elindult képzések felvételi pontszámai a következőképpen alakultak: anyagtudomány (állami ösztöndíjas) 73 pont, vegyész (önköltséges és állami ösztöndíjas) 63 pont.

Jelentkezni 2016. november 15. éjfélig lehet a felvi.hu E-felvételi rendszerén keresztül. A felvételik része egy szóbeli meghallgatás is. További információk elérhetőek innen.

Forrás: felvi.hu

Kiemelt kép: semmelweis.hu

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]