Kiírták a szociális pályázatokat – a szorgalmi időszak előtt indul a leadás

Az Egyetemi Hallgatói Szociális és Ösztöndíjbizottság kiírta a pályázásában összeolvasztott rendszeres szociális támogatást és alaptámogatást, illetve az egyetemi szinten egységesített rendkívüli szociális támogatás pályázatokat. Már a nyári lazítás alatt érdemes elkezdeni összegyűjteni a szükséges dokumentumokat.

Az egyetemi közalkalmazottakból és hallgatói szociális tisztségviselőkből álló Egyetemi Hallgatói Szociális és Ösztöndíjbizottság (röviden: EHSZÖB) úgy határozott, hogy az alaptámogatás pályázatokat nem külön kérvényben, hanem a rendszeres szociális támogatás pályázásába építve írja ki, ezzel egyszerűbbé téve a pályázást, hogy az érintett hallgatóknak ne kelljen kétszer feltölteni ugyanazokat az igazolásokat. Alaptámogatásra azok jogosultak csak, akik az adott képzési szinten először létesítenek jogviszonyt, tehát az augusztus végén az adott képzésre először beiratkozó alapszakos, mesterszakos, osztatlan tanárszakos vagy felsőoktatási szakképzést kezdő gólyák érintettek. Az alaptámogatás egyszeri összegét csak az kaphatja meg, aki elnyeri a rendszeres szociális támogatást is, s az A vagy B kategóriába esik.

A rendszeres szociális támogatás pontrendszerében változás nem történt, de az igazolásrendszer további pontosítására több helyen sor került. A pályázat beadásának és hiánypótlásának menete is részletesebb tárgyalásra kerül, valamint belekerült a kiírásba egy fogalommagyarázó rész is.

A pályázati kíirás itt érhető el – érdemes a változások miatt minél hamarabb átböngészni, s elkezdeni a dokumentumok begyűjtését. A pályázatok benyújtása több karon már a szorgalmi időszak kezdete előtt elindul! A pontos időpontokat a kiírásban találjátok.

A rendkívüli szociális támogatás is egységesítésre került ettől a félévtől, így minden karon ugyanazokkal a határidőkkel és kategóriákban lehet leadni a pályázatokat. Rendkívüli szociális támogatás akkor adható be, ha a hallgató életében váratlan fordulat, nem várt, anyagi vonzattal járó eset következik be, pl. munkahely elvesztése, haláleset – a támogatás ennek átvészelésében segít egy egyszeri összeggel.

A pályázatokkal kapcsolatos kérdésekben a kari képviselőkhöz lehet fordulni segítségért. Elérhetőségeiket lebontva megtaláljátok a rendszeres szociális támogatás pályázati kiírásában.

 

Kép: studentloancrisis.files.wordpress.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]