Itt vannak a féléves szoctámponthatárok!

Ebben a félévben az ELTE-n 4095-en adtak le pályázatot, 167 pályázatot sajnos el kellett utasítani a hatósági bizonyítvány hiánya miatt, és összesen 2799-en részesülnek szociális támogatásban – azaz több mint a pályázók kétharmada. További információkért és a pontszámért olvassátok cikkünket!

Ahogy azt lapunknak Bencze Norbert, az ELTE HÖK szociális alelnöke elmondta, a rendszeres szociális támogatás ponthatárát ma határozta meg az ELTE Szociális és Ösztöndíjbizottsága, mely egyenlő számban áll hallgatókból és közalkalmazottakból. A mai ülésük eredményeképp a szociális támogatás idei ponthatára:

30 pont, 

ami az érvényes pályázatot leadott hallgatóknak pontonként

500 forintot

jelent, ezt ugyanakkor (érthető módon) csak az kapja meg, akinek nem kellett elutasítani a pályázatát hatósági bizonyítvány hiányában.

A rendszeres szoctám mellett alaptámogatásra is lehetett pályázni. Erről azt fontos tudni, hogy ezt csak azok az adott képzési szinten először jogviszonyt létesítő hallgatók kaphatnak, akik a rendszeres szociális támogatás minimum ponthatárát elérik.

Az összegek a következő napokban jelennek meg a Neptunban, ahogy a kérvények státuszai is a következő napokban lesznek átállítva (elfogadott vagy (elutasított).

Az első utalás október 10-én, hétfőn várható, ekkor kéthavi, a szeptemberi és az októberi összeg egyszerre érkezik meg a hallgatók bankszámlájára.

Bencze Norbert érdekességképp azt is elmondta, hogy a legmagasabb elért pontszám idén 147 pont volt, az adott hallgató ezért 73500 forintot kap, a legalacsonyabb pedig -31. Az érvényes pályázatot leadók átlagpontja kerekítve 41 pont, a pályázatot elnyerők átlagos pontja 50,1.

Kép: kht.vpk.bme.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]