Ösztöndíjlehetőség a Magyar Honvédségtől

Ismét ösztöndíjas lehetőséget kínál a Magyar Honvédség a leendő mérnököknek, informatikusoknak és pénzügyi szakembereknek, emellett a Honvédelmi Minisztérium korábban bizonyos egészségügyi szakok hallgatóinak is juttatást kínált.

Leendő mérnököknek, informatikusoknak és pénzügyi szakembereknek is ajánl ösztöndíjat a Magyar Honvédség – közölte hétfői számában a Magyar Idők. A Honvédelmi Minisztérium korábban bejelentette, hogy több mint százhúszezer forintos havi ösztöndíjat kínál bizonyos egészségügyi szakok hallgatóinak.

A Magyar Honvédség más képzések hallgatói számára is ösztöndíjpályázatot hirdetett, ezek közé tartozik például az élelmiszeripari, villamos-, jármű-, gépész- és építőmérnök hallgatók, leendő mérnök informatikusok, pénzügyi és számviteli szakemberek, valamint repülőgépészek és avionikusok (az elektronikus repülésirányító rendszerekhez értő szakemberek) jelentkezését várják az egészségügyi hallgatók ösztöndíjának mértékéhez hasonló feltételekkel.

A felsőoktatásban részt vevő hallgatók szintén több mint bruttó havi 120 ezer forintra, a közoktatásban tanulók közel havi 24 ezer forint alapösztöndíjra, valamint a tanulmányi átlaguk függvényében további legalább tíz, maximum húszezer forintra pályázhatnak.

A pályázatok beadási határideje augusztus 20., az elbírálásuké pedig szeptember 1.

Forrás: index.hu

Kép: mitchesmilitarymodels.co.uk

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]