Mit tehetsz, ha nem vettek fel?

Ha kedden neked szomorúan zárult a nap, mivel egyik általad megjelölt helyre sem kerültél be, akkor se csüggedj. Van még remény! A legkézenfekvőbb megoldás ilyenkor a pótfelvételi eljárás, viszont ennek szigorú szabályai vannak, amikre mindenképpen figyelned kell.

Legelső és legfontosabb szabály, hogy a pótfelvételire csak azok jelentkezhettek, akiket nem vettek fel sehova a rendes eljárásban, illetve azok, akik a rendes felvételi eljárásban nem adtak be érvényes jelentkezést. Viszont szakváltásra most nincs lehetőséged. Így, ha nem a számodra megfelelő helyre vettek fel, vagy meggondoltad magad, akkor sajnos várni kell a keresztféléves vagy az újabb általános felvételiig.

Pótfelvételi alkalmával kizárólag egy szakot lehet megjelölni, és csak az E-felvételi rendszeren keresztül, tehát digitális formában van mód jelentkezni. Arra is érdemes figyelni, hogy a pótfelvételin résztvevő főiskolák és egyetemek ilyenkor szinte kizárólag csak önköltséges helyeket tartanak fenn.

Augusztus 7. a hivatalos határideje a pótfelvételire való jelentkezésnek. Az esetleges alkalmassági és gyakorlati vizsgákra pedig augusztus közepén számítsatok. Hivatalos eredményt előreláthatólag augusztus 25-én hirdetnek.

Forrás: eduline.hu

Kép: flickr.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]