Vállalkozz te is!

Van egy jó ötleted, ami szerinted biztos működne, csak nincs kezdőtőkéd? Az EU pont olyan fiataloknak ad ösztönzőül 3 millió forintot, akik ezen a ponton ragadtak be.

A Vállalkozz Magyarország! elnevezésű EU projekt várja a vállalkozni vágyó fiatalokat, akik remek ötletükkel akár 3 millió forintos összeget is elnyerhetnek álomötletük segítésére. Az elképzelés szólhat az egyetemistáknak, egy új applikáció fejlesztéséről, vagy akár egy merőben új elképzelésről is. A támogatást 18-25 év közötti álláskeresők, vagy 25-30 év közötti felsőfokú végzettséggel rendelkezők kaphatják meg.
A lehetőség mellett természetesen gazdasági szerepe is van a projektnek, ugyanis csak az észak-alföldi és a közép-dunántúli régiókban érhető el ez a szolgáltatás, ezzel is segítve a fiatalok helyben maradását és a munkanélküliség csökkentését. Az anyagi támogatás mellett szakmai továbbképzésre is van lehetőség az ötletgazdáknak. A képzés végére a legéletképesebb, akkorra már kidolgozott elképzelések kaphatják meg legfeljebb 3, de legalább 2 milliós összeget. Ez egy vissza nem térítendő szolgáltatás, melyet az Európai Szociális Alap szolgáltat.

Habár Budapestet nem érinti ez a vállalkozás segítő program, a vidéken élő fiatalok számára remek lehetőség, hogy kipróbálják magukat a vállalkozói életben és saját ötletüket könnyedebben megvalósíthassák.

További információkat itt találtok.

Forrás: Eduline

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]