Indulhat az egyetem! – Gólyatáborok és orientációs napok 2016

Már megvannak az Egyetem gólyatáborainak, orientációs és tanári napjaina időpontjai, amelyre minden gólyát nagyon sok szeretettel várnak. Az első félév eseményei mind az elsőévesek beilleszkedését, szórakoztatását szolgálják majd az ELTE Hallgatói Önkormányzat szerint. Jó élményeket, szórakozást kívánunk minden elsőévesnek!

2016. július 29-én nyílt meg a jelentkezés az ELTE megújult gólyatáboraiba, amelyek tartalmi meghatározására és lebonyolítására a Hallgatói Önkormányzat (HÖK) vállalkozik, ugyanakkor a részletes programtervet és a közreműködő személyeket a Kar vezetésének előzetesen jóvá kell hagynia. A felsőoktatási törvény közeljövőben várható módosításának megfelelően a gólyatáborok szervezéséért és a biztonságért az Egyetem alkalmazásában álló főszervező személyesen felel majd. Az Egyetem kijelenti, hogy az egységes szabályozás szerint a gólyatábori programokban nem szerepelhetnek olyan feladatok, amelyek keretében a résztvevők alkoholt fogyasztanak, vagy amelyek szexualitásra vonatkozó utalást tartalmaznak. Az erőszak-megelőzési és áldozatsegítési koncepció, a kutatás, valamint a gólyatáborokra és orientációs napokra vonatkozó szabályzat is azt mutatja, hogy az ELTE az erőszak minden formáját határozottan elutasító, a nemek egyenlőségét valló, befogadó és toleráns intézményi környezetet biztosít valamennyi hallgatója, oktatója és dolgozója számára.

Az alábbiakban karonkénti rövid összefoglaló olvasható a gólyatáborokról, orientációs napokról.

ÁJK Orientációs Napok

Az eseményt szeptember 6-8. között szervezik meg az ÁJK épületeiben és Budapest belvárosában. Az Orientációs Napok keretein belül a gólyák megismerkedhetnek magával a Karral, oktatókkal, hallgatótársakkal, valamint a jogász-, kriminológus-, és politológusképzésről szerezhetnek még plusz információkat. Az eseményt három témára építik: az első nap témája az ÁJK mint közösség, a második napé a tudásforrás, a harmadik, zárónap a lehetőségekről szól.

BGGyK – Gólyatábor
Bodajk, 2016. augusztus 15–18.

BTK- Gólyatábor
Zánka, 2016. augusztus 29–31.

IK – Gólyatábor
A helyszín titkos, 2016. augusztus 22–27.

PPK – Gólyatábor
A PPK HÖK egy igazi mágikus kalandokban gazdag gólyatáborra invitálja az újonnan felvett hallgatókat, amelyre augusztus 31-én lehet indulni a Keleti boszorkány uralta Pályaudvarról. A Fantasy Camp titkos helyszínén számos küldetés várja az érdeklődőket, nem maradnak el a sárkánylakta barlangok, griff fészkek és a lovagi tornák sem.

TÓK – Orientációs tábor
Bodajk, 2016. szeptember 2–4.

TáTK – Gólyatábor
“Truth, justice and the TáTK-way” – írja a TáTK HÖK oldala, amely a szupertitkos SHIELD Bázis-ra hívja a gólyákat 2016. augusztus 26-29. között.

TTK Fizika – Gólyatábor
Telkibánya, 2016. augusztus 31 – szeptember 4.

TTK GeoBio – Gólyatábor
Bódvarákó, 2016. augusztus 22–28.

TTK Kémia – Gólyatábor

A kémiások rengeteg kreativitást, csavaros észjárást és persze random indokolatlanságot igénylő feladatokat ígérnek a gólyatáborra, ezért érdemes ellátogatni Velencére augusztus 19–22. között.

TTK Gyógymatek – Gólyatábor
Bodajk, augusztus 15–18.

Tanári Napok
Szolnok, szeptember 9–11.

Forrás: elte.hu
Kép: macleans.ca

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]